avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitru2009

Activitate Dumitru2009

Care este temeiul de drept conform caruia se poate invoca exceptia de nelegalitate intr-un proces a actului de vanzare - cumparare
Buna ziua
Va rog mult sa imi raspundeti si mie la intrebari.
Am depus o contestatie la executare( pentru un drum de servitute) iar le termenul de judecata s-a stabilit:
-cautiune in cuantum de 500 lei in sarcina contestatorilor urmand a fi citati cu mentiunea de a face dovada achitarii cautiunii si cu mentiunea de a arata daca intelege sa formuleze cerere de recuzare a executorului judecatoresc.
- in vederea achitarii cautiunii , va dispune amanarea cauzei .....
Acum eu va intreb de ce trebuie sa platesc cautiune?
Daca vreau sa renunt la proces trebuie sa mai platesc cautiunea?
Si in final este absolut necesar sa platesc cautiunea?
Iar pe citatii, atat eu cat si sotia scrie ca trebuie sa platim cautiune 500 lei. Deci trebuie sa platim in total 500 sau 1000 lei ?
Va multumesc foarte mult.
Buna ziua,
De curand am infiintat o asociatie umanitara , non-profit , fiind deci noi in aceasta bransa.
Astfel o persoana fizica doreste sa ne ajute cu bunuri (haine, alimente, etc). In baza carui contract se pot primii bunurile, exceptand contractul de donatie semnat la notar?
Si inca o intrebare : Se poate semna un contract de parteneriat intre asociatie si o persoana fizica?

Va multumesc !
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Va multumesc mult tuturor.
Răspuns la discuția Am primit sentinta altui petent
Va multumesc tuturor pentru ajutor.
Daca am primit sentinta altui petent in alt dosar si nu pot lua legatura cu el pentru a face schimb de sentinte in termenul de recurs, ce se intampla?
Sentinta judecatoreasca intra in vigoare sau devine nula?
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Inainte de a fi executat silit am trimis trei adrese Executorului Judecatoresc prin care i-am adus la cunostinta ca sunt de acord cu executarea si totusi a venit.....
Procesul civil avand ca obiect Ordonanta Presedintiala a hotarat admiterea cererii reclamantilor, eu fiind parte parata si s-a luat act ca nu s-au solicitat cheltuieli de judecata.
Apoi s-a ajuns la executarea silita prin care eu sunt obligat sa ii acord drept de trecere pe drumul meu de servitute reclamantului.
Iar acum mi-a venit o somatie prin care sunt obligat sa platesc atat executorul judecatoresc (1190ron + topograf 600 ron), cat si avocatul reclamantului (3000 ron).
Este normal sa platesc si onorariul avocatei reclamantului tinand cont ca nu s-au cerut cheltuieli de judecata?
Mai ales ca neavand acesti bani mi se va scoate casa la licitatie, deci voi ramane pe drumuri .
Va rog mult sa ma ajutati.
Va multumesc din suflet.