avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent - cautiune ???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent - cautiune ???

Buna ziua
Va rog mult sa imi raspundeti si mie la intrebari.
Am depus o contestatie la executare( pentru un drum de servitute) iar le termenul de judecata s-a stabilit:
-cautiune in cuantum de 500 lei in sarcina contestatorilor urmand a fi citati cu mentiunea de a face dovada achitarii cautiunii si cu mentiunea de a arata daca intelege sa formuleze cerere de recuzare a executorului judecatoresc.
- in vederea achitarii cautiunii , va dispune amanarea cauzei .....
Acum eu va intreb de ce trebuie sa platesc cautiune?
Daca vreau sa renunt la proces trebuie sa mai platesc cautiunea?
Si in final este absolut necesar sa platesc cautiunea?
Iar pe citatii, atat eu cat si sotia scrie ca trebuie sa platim cautiune 500 lei. Deci trebuie sa platim in total 500 sau 1000 lei ?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 12:04, 11 Ianuarie 2010
Stimabile Dumitru2009, mai degraba asi crede ca este vorba de o taxa de timbru judiciar care trebuie platita altfel contestatia lea executare va fi respinsa ca netimbrata. In ceea ce priveste cautiunea aceasta se plateste in alte conditii prevazuta in materia procedurii de executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru calytul calytul De cate ori se poate amana actiune pentru neplata taxei de timbru?Conform ? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna ziua. Am si eu urmatoarea situatie: vreau sa depun o contestatie la executare impotriva deciziei de instituire a masuri asiguratorii si impotriva ... (vezi toată discuția)
Respingerea exceptiei netimbrarii leonida leonida daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de ... (vezi toată discuția)