avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Activitate andre-alina

Activitate andre-alina

Buna ziua. Am un credit de nevoi personale luat in 2006 in euro unde banca imi ia comision de adminstrare 2% din valoarea initiala a creditului.Am citit in OUG 50/2010 ca acest cmision in cazul in care se percepe ca procent el trebuie sa fie raportat la valoarea soldului .(art. 36). Am facut o reclamatie la banca solicitand aplicarea prevederilor OUG 50/2010 in ceea ce priveste comisionul de administrare si returnarea banilor incasati in plus de la intrarea in vigoare a prezenteti ordonante.Raspunsul pe care l-am primit a fost faptul ca la data incheierii contractului angajatii bancii mi-au prezentat costurile creditului si ca acel comision de administrare este in regula. Vreau sa intreb daca este bine cum este incasat de catre banca acel comision de adminstrare: 2% din valoarea initiala a credtitului.OUG 50/2010 nu se alica si in cazul creditelor semnate in trecut. Vreau sa va spun ca banca nu m-a chemat nici sa semnez un alt act aditional cand a intrat in vioare ordonanta cum au facut alte banci.Vreau sa va spun ca am creditul luat la Finansbank care acum a de devenit Credit Europe Bank.Va rog sa imi spuneti ce pot face?
Răspuns la discuția Contract de vanzare-cumparare
Referitor la acel antecontract de vanzare-cumparare fostul proprietar al imobilului sustine ca nu a stiut ca a semnat un antecontract de v-c, pt ca cel care are antecontractul i-a zis ca semnaza un act prin care il ia in spatiu ca sa isi faca C I, iar pretul de vanzare al imobilului este de 2000 de lei in 2010. Dupa ce a semnat acel antecontract si si-au facut Ci proprietarul a fost dat afara din casa si nu i s-a mai permis accesul pana in 2010, cand prietenul meu in baza contractului de vanzare cumparare i-a dat afara. Ce se poate face?

Răspuns la discuția Contract de vanzare-cumparare
Ce trebuie sa ceara prietenul meu in instanta sau ce trebuie sa faca ca sa nu i se anuleze contractul de v-c. Poate sa isi ia un aparator impreuna cu fostul proprietar care sa ii reprezinte pe amandoii?
Buna ziua! Am si eu o problema referitoare la anularea unui contract de vanzare cumparare.Am un prieten care a cumparat un imobil pe legea112 dupa ce au expirat cei 10 ani de interdictie, dar acum s-a lovit de o problema. Fostul proprietar facuse cu altcineva un antecontract de vanzare -cumparare , acest antecontract l-a vazut prietenul meu la careta funciara cand a scos extras dar notarul a zis ca nu este o problema. Acum cel cu antecontractul a dat in judecata pe fostul proprietar solicitand un act care sa tina loc de contract de vanzare cumparare, si a adaugat o cerere de completare prin care il da in judecata si pe prietenul meu in acelasi dosar solicitan anularea contractului de vanzare -cumparare. Cel care i-a dat in judecata avea promis in antecontrac doar jumatate de imobil, desi imobilul este o garsoniera, care nu poate fi impartita. Ce poate face prietenul meu? Cel care are antecontractul poate sa ii anuleze contractul de vanzare cumparare? Va multumesc!
Răspuns la discuția ordonanta presedintiala
Astept raspuns de la un avocat care are idee cat dureaza o ordonanta presedintiala sau cum poate sa intre mai repede in posesia casei
Am facut numeroase plangeri la parchetul de pe langa judecatoria sector 1 si la sectia de politie si stim de actiunea in evacuare dar asta dureaza f mult ne gandeam la ordonanta presedintiala sau pur si simpla sa vanda unui frate si acesta sa intre cu forta.Stiti cat dureaza un proces?Poate si un an timp in care individul asta foloseste casa este corect si lasa si datorii ca doar nu este prost sa le plateasca si cu ce ramane prietenul meu?Cu bani dati in instanta pt un imobil pt care plateste impozit si pe care nu il poate folosi un an sau poate si mai mult?
Deci nu a existat niciun contract de inchiriere nici nu a platit chirie in avans nu exista decat acel buletin.Asta este adevarul pt ca daca are buletin are si dreptul sa stea acolo pt ca adat la evid pop o cerere de luare in spatiu nu asa se face?Eu vreau sa stiu ce trebuie sa faca nu sa ocolesc raspunsul ma inereseaza sa gasesc solutia sa pierd timpul scriind aici fara rost.Daca avea contract spuneam asa cum am spus de buletin.Eu vreau solutii nu sa stau sa pierd timpul scriind.
Nu ocolesc raspunsul prietenul meu il cunostea erau cunostinte ca altfel nu ii facea buletin, dupa ce i-a facut buletinul cat a fost plecat din Buc prietenul meu el a intrat acolo si nu i-a mai permis sa intre.Ca asa stau lucrurile nu are contract de inchiriere nu a avut niciodata doar i-a facut buletin la adresa lui si atat.Politia nu poate evacua persoanele asa ne-au spusa sa ne adresam instantei > Si da stam la porta cu politia pt ca nici lor nu le da voie sa intre.Deci clar este proprietar cu acte in regula iar cel care nu vrea sa plece din imobil are buletin la acea adresa si nu a avut niciodata niciun fel de contract nu i-a platit nicio chirie.
Ne poate sugera cineva ce putem face ca sa ii scoatem din spatiu pt ca buletinul nu il putem anula.Ce solutii ne dati?El s-a gandit sa vanda unui frate si acesta sa intre ca nou proprietar ca sa nu mai fie nevoie de evacuare ca dureaza si cei care stau acolo folosesc spatiul si il inchiriaza altora, fara acte, desi le-a taiat si curentul.
Singurul lucru pe care il are are buletin facut acolo si nu ii da voie sa intre si nu prea are cum sa schimbe incuietoare pt acolo este in permanenta cineva lasat de individul cu buletinul. Are doar buletin si atat si nu mai pote sa il scoata afara?Poate vinde?Iar cel care cumpara sa ii dea afara prin folosirea fortei fara evacuare sau e nevoie de evacuare si asa?