avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate raduman

Activitate raduman

Răspuns la discuția Anulare gaj cadastru
Eu nu am cum sa le dau acea declaratie deoarece nu am cum sa dau de persoana in cauza. Ce pot face in continuare? Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:

In anul 1998 am incheiat un contract intre societatea mea si alta societate pentru furnizarea de marfuri. Drept garantie pentru marfurile furnizate am pus gaj un imobil, proprietatea mea. Relatiile comerciale au continuat timp de 4-5 ani, dupa care s-au depreciat iar eu nu am achitat suma pentru care se instituise gajul.
Intre timp societatea furnizoare de marfuri, beneficiarul gajului, a fost inchisa si este radiata de la Registrul Comertului din anul 2013.
Cum pot sa anulez gajul instituit la Registrul Cadastral al Primariei, avand in vedere ca au trecut 17 ani de la incheierea contractului si societatea furnizoare este radiata? Cei de la Primarie mi-au cerut o declaratie notariala a administratorului societatii furnizoare, pe care nu am de unde sa le o dau.

Multumesc.
Va rog sa imi dati mai multe detalii:
Fostul proprietar a depus o cerere de restituire in natura. Inteleg ca este posibil ca in urma unui proces deschis de fostul proprietar, acest lucru sa se intample. Chiar si in cazul in care sunt cumparator de buna credinta, in ce sens nu ar trebui sa imi fac probleme?

Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in legatura cu ce as putea face in situatia urmatoare:
Am un imobil cumparat in anul 1996 in baza legii 112/1995 . In anul 2001 si anul 2003, fostul proprietar a depus la Primaria Mun. Bucuresti 2 dosare cu cereri de restituire in natura in baza Legii 10/2001. Primaria nu a solutionat aceste dosare si in urma unor intalniri avute cu dansii am inteles ca nici nu se vede vreo rezolvare. Pentru a ne "linisti" ne-au spus sa nu ne facem probleme ca nu ne evacueaza nimeni si ca proprietarii "oricum nu au acte originale depuse la dosar" !!??!!.
Intrebarea este: in ce conditii Primaria poate inchide (solutiona) aceste dosare avand in vedere timpul scurs de la data cererilor depuse de fostul proprietar - 13 si respectiv 11 ani ? Si ce pot face pentru a nu mai sta cu grija restituirii in natura si a evacuarii.

Va multumesc.
Va multumesc pentru lamuriri.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu recuperarea taxei pe poluare platita unei firme de leasing in urma cu un an, taxa ce inca nu am primit-o inapoi.
Am platit aceasta taxa in urma cu un an in cadrul unui contract de leasing, cu promisiunea ferma a firmei de leasing ca imi voi primi banii inapoi in 45 de zile, termenul legal. Cu toate ca am intrebat luna de luna despre starea recuperarii, am fost plimbat cu vorba, motivul fiind ca nici dansii nu au primit banii inapoi de la ANAF ( si este criza iar ANAF-ul nu are bani) si drept urmare nu au ce sa imi returneze.
Un prieten de la o alta firma de leasing mi-a spus ca si ei au avut cateva contracte in aceasta situatie, dar ca au depus cereri de returnare a taxei si au primit banii in termenul legal.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Exista vreun termen de prescriere a datoriei ANAF catre mine, prin firma de leasing sau a datoriei firmei de leasing catre mine?
Ar trebui sa dau firma de leasing in judecata sau ANAF-ul?

Va multumesc.