avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Anulare gaj cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Anulare gaj cadastru

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:

In anul 1998 am incheiat un contract intre societatea mea si alta societate pentru furnizarea de marfuri. Drept garantie pentru marfurile furnizate am pus gaj un imobil, proprietatea mea. Relatiile comerciale au continuat timp de 4-5 ani, dupa care s-au depreciat iar eu nu am achitat suma pentru care se instituise gajul.
Intre timp societatea furnizoare de marfuri, beneficiarul gajului, a fost inchisa si este radiata de la Registrul Comertului din anul 2013.
Cum pot sa anulez gajul instituit la Registrul Cadastral al Primariei, avand in vedere ca au trecut 17 ani de la incheierea contractului si societatea furnizoare este radiata? Cei de la Primarie mi-au cerut o declaratie notariala a administratorului societatii furnizoare, pe care nu am de unde sa le o dau.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raduman , utilizator 18:48, 25 Ianuarie 2015
raduman a scris:
Cei de la Primarie mi-au cerut o declaratie notariala a administratorului societatii furnizoare, pe care nu am de unde sa le o dau.

Pai dumneavoastra nu aveti de unde sa le dati acea declaratie notariala dar discutati cu fostul dumneavoastra partener de afaceri si mergeti cu el la notariat sa dea acea declaratie. Asa o sa aveti declaratia si anulati gajul.

Eu nu am cum sa le dau acea declaratie deoarece nu am cum sa dau de persoana in cauza. Ce pot face in continuare? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct viager ucaed ucaed va rog sa ma lamuriti si pe mn in urmatoarea problema : am vandut un imobil ;in contractul de vanzare cumparare am trecut conditia sa mi se asigure in ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati popica1 popica1 am imprumutat un amic cu 35 000 euro vrem sa facem act notarial-va rog spuneti-mi cum sa procedez si ce clauze sa pun in contract!nu am facut niciodata asa ... (vezi toată discuția)
Care mod de asociere e cel mai bun? ContSters294253 ContSters294253 Buna ziua. Sotul meu a infiintat o societate in anul 2009.S-a intamplat ceva in familie , si respectiva firma nu a functionat,Din diverse motive, nu s-a mai ... (vezi toată discuția)