avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar restituire PMB L 10/2001 imobil cumparat cu L ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar restituire PMB L 10/2001 imobil cumparat cu L 112/1995 - nerezolvat din 2001

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in legatura cu ce as putea face in situatia urmatoare:
Am un imobil cumparat in anul 1996 in baza legii 112/1995 . In anul 2001 si anul 2003, fostul proprietar a depus la Primaria Mun. Bucuresti 2 dosare cu cereri de restituire in natura in baza Legii 10/2001. Primaria nu a solutionat aceste dosare si in urma unor intalniri avute cu dansii am inteles ca nici nu se vede vreo rezolvare. Pentru a ne "linisti" ne-au spus sa nu ne facem probleme ca nu ne evacueaza nimeni si ca proprietarii "oricum nu au acte originale depuse la dosar" !!??!!.
Intrebarea este: in ce conditii Primaria poate inchide (solutiona) aceste dosare avand in vedere timpul scurs de la data cererilor depuse de fostul proprietar - 13 si respectiv 11 ani ? Si ce pot face pentru a nu mai sta cu grija restituirii in natura si a evacuarii.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raduman , utilizator 22:40, 15 Octombrie 2014
Daca sunteți cumpărător de buna credință, nu ar trebui sa va faceți probleme. Cu privire la solutionarea dosarelor in baza Legii 10/2001, mai durează. Daca face dovada calitatii de persoana indreptatita, va primi despagubiri conform normelor in vigoare.
Va rog sa imi dati mai multe detalii:
Fostul proprietar a depus o cerere de restituire in natura. Inteleg ca este posibil ca in urma unui proces deschis de fostul proprietar, acest lucru sa se intample. Chiar si in cazul in care sunt cumparator de buna credinta, in ce sens nu ar trebui sa imi fac probleme?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu notificare legea 10/2001 Artigas Artigas Va salut, Poate fi vandut un imobil in legatura cu care fostul proprietar a depus o notificare la PMB pe Legea 10/2001 acum 10 ani ? Acesta nu a completat ... (vezi toată discuția)
Dosar revendicare Gherghina1 Gherghina1 Buna ziua, Doresc sa imi vand apartamentul insa nu pot din cauza unei cereri de retrocedare facuta in 2004 si care nici in prezent nu apare ca solutionata. ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara legea 10/2001 Alb07 Alb07 Am si eu o problema. S-a castigat o actiune de constatare a nulitatii absolute a unei decizii a Consiliului Mun. Bucuresti privind trecerea in proprietate a a ... (vezi toată discuția)