Doresc sa imi vand apartamentul insa nu pot din cauza unei cereri de retrocedare facuta in 2004 si care nici in prezent nu apare ca solutionata. Cum pot afla detalii? de ce nu este solutionata inca sau macar cand aproximeaza ca se va solutiona? de la primarie am primit doar cele doua adeverinte ....una unde apare aceasta cerere de retrocedare si cealalta care atesta ca nu se afla in instanta. Mentionez ca in contractul de vanzare cumparare se specifica ca apartamentul este cumparat in baza legii 112/1995 deci asta inseamna ca nu se restituie in natura fostului proprietar daca va fi cazul nu?
Eu practic sunt blocata cu vanzarea din cauza nesolutionarii acestei cererii de acum 12 ani. Ce pot face? exista vreo solutie de vanzare?
Va sfatuiesc sa formulati in scris si transmisa recomandata cu confirmare de primire, o solicitare catre primarie prin care sa solicitati sa vi se clarifice situatia apartamentului avand in vedere si prevederile art. 9 ultimul alineat din legea 112/1995: Apartamentele dobândite în condiţiile alin. 1 nu pot fi înstrăinate 10 ani de la data cumpărării", aratand ca s-au scurs cei 10 ani prevazuti de lege.
Daca acest raspuns nu vine in termen legal sau nu va satisface va puteti adresa cu plangere in contencios administrativ.
Am solicitat un raspuns cu privire la stadiul dosarului dar mi s-a raspuns ca nu sunt indreptatita conform art.3 legea 10/2001 ( proprietar al imobilului la data preluarii abuzive, mostenitor al acestuia, reprezentant legal ). Eu sunt proprietarul actual...mi se pare nedrept sa nu mi se furnizeze informatii cu privire la apartamentul in care stau , mai ales daca pot ramane fara el . Care este exact procedura in astfel de cazuri? proprietarul cand afla ce se intampla de fapt? se trezeste intr-o zi ca trebuie sa plece pt ca si-a pierdut prorpia casa? asa brusc? eu daca nu planuiam sa il vand nici acum nu aflam ca exista o cerere de revendicare pe el.