avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere revendicare

Buna ziua,

Am achizitionat un imobil in baza legii 112/1995 in 1997 si in contract se specifica si ca partile convin conform art. 1338 cod civil sa exonereze pe vanzator pentru orice obligatie privind evictiunea decurgand din orice act in revendicare ce ar urma a fi intentata de catre fostii proprietari sau mostenitori ai acestuia. Vroiam sa vand acest apartament dar am aflat ca exista o cerere de revendicare depusa acum 12 ani nesolutionata inca .....astfel ca nu pot vinde. Intrebarea mea este : Pot pierde apartamentul? poate fi retrocedat in natura fostului proprietar in conditiile astea? La ce sa ma astept?

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 09:58, 6 Mai 2016
Buna ziua,
Da, se poate sa fie retrocedat adevaratului proprietar dumneavoastra cumparand de la un detentor neproprietar.
Va trebui sa va intoarceti impotriva statului si sa solicitati c/v apartamentului conform legii 10/2001 modificata prin Legea 1/2009.
in primul rand multumesc de raspuns. Deci sa vad daca am inteles.....cel care revendica probabil va primi apartamentul in care stau eu in momentul de fata si unde sunt proprietar si apoi eu dau in judecata statul ca sa primesc contravaloarea lui ??
In legea 1 / 2009 tocmai ca se mentioneaza ca Nu se restituie în natură, ci doar în echivalent, imobilele care au fost înstrăinate în baza Legii nr. 112/1995....
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
Gherghina1, utilizator
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Da, se poate sa fie retrocedat adevaratului proprietar dumneavoastra cumparand de la un detentor neproprietar.
Va trebui sa va intoarceti impotriva statului si sa solicitati c/v apartamentului conform legii 10/2001 modificata prin Legea 1/2009.

Acelasi statut are statul , de "detentor neproprietar" si asupra terenurilor trecute in proprietatea statului la legea 58/1974, tinand cont ca aceasta lege a fost abrogata in anul 1990?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare despagubiri conform legii 1/2009 goldfish goldfish buna ziua! am o vecina in varsta al carei apartament a fosr revendicat si castigat de vechiul proprietar. in momentul cand a fost cumparat, parca 1997, ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar legea 112 maricri maricri Doresc sa achizitionez o locuinta in Bucuresti.Aceasta locuinta a fost cumparata de actualul proprietar pe legea 112 acum 12 ani. Nu exista cereri de ... (vezi toată discuția)
Legea 112 kri123 kri123 Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament in Bucuresti intr-o vila cu 4 familii, cumparata pe legea 112 in anul 1997. Agentia m-a asigurat ca nu exista nicio ... (vezi toată discuția)