avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 112

Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament in Bucuresti intr-o vila cu 4 familii, cumparata pe legea 112 in anul 1997. Agentia m-a asigurat ca nu exista nicio cerere de retrocedare si nicio lipsa de asteptare. Daca proprietarul original ,peste ceva timp, revendica casa, ce se intampla? Pierd apartamentul si banii? Multumesc
Pretul este foarte bun, 30000euro pe 53 de metri .
Cel mai recent răspuns: maminalena , utilizator 16:44, 22 Aprilie 2013
Faceti demersuri personale pentru a verifica daca exista pe rol proces privind retrocedarea, daca exista o notificare privind retrocedarea. Acestea se pot afla de la primaria in raza careia este amplasat imobilul. Proprietarul este cel care trebuie sa vi le puna la dispozitie in original. Verificati clauzele contractuale. In contextul in care exista o clauza prin care ICRAl este exonerat de raspundere trebuie sa verificati modul in care a intrat imobilul in proprietatea statului. In rest nu se mai fac retrocedari daca nu s-au facut diligentele respective la timpul indicat de lege. Iar in baza codului civil este destul de greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedari doruSB doruSB Daca as cumpara un apartament intr-un imobil, pe care actualii proprietari l-au cumparat in anul 1997 pe L 112/1995, dar asupra caruia nu s-a depus nicio ... (vezi toată discuția)
Cerere revendicare Gherghina1 Gherghina1 Buna ziua, Am achizitionat un imobil in baza legii 112/1995 in 1997 si in contract se specifica si ca partile convin conform art. 1338 cod civil sa ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate - cumpararea lor daca proprietarul a decedat eugentudosie eugentudosie buna ziua..am si eu o intrebare legata de legea retrocedarii caselor nationalizate.ex:parintii mei locuiesc intr o casa nationalizata pe legea 112/1995..doar ... (vezi toată discuția)