Am si eu o problema. S-a castigat o actiune de constatare a nulitatii absolute a unei decizii a Consiliului Mun. Bucuresti privind trecerea in proprietate a a statului a unui apartament, am castigat actiunea in constatatarea nulitatii acelei decizii a Primariei, avand sentinta definitiva si irevocabila. In acelasi timp exista la Primarie un dosar pe legea 10. Ce ar mai fi de facut ptr a intra in posesia imobilului, avand in vedere ca in instanta s-a cerut si s-a obtinut doar o actiune in constatare????Care ar fi urmatorul pas?????
Decizia era dinainte de '89? Daca da solutia va va ajuta doar la retrocedarea apartamantului tot in baza legii 10 deoareca este o lege speciala si doar ea isi va face aplicarea.Deci veti continua cu acel dosar pe legea 10 si sa speram ca nu se va ajunge in instanta si ca primaria va va acorda dreptul in natura si nu in despagubiri.
SUCCES
Insistati in solutionarea in faza ad-tiva a dosarului dvs pe Legea 10/2001 la Primaria Mun Bucuresti in fata comisiilor iar in cazul unei decizii de refuz actionati in instanta pe rolul Tribunalului Bucuresti pana la obtinerea unei solutii de admitere a retrocedarii apartamentului dvs.
Atentie solutiile vor diferi in functie daca apartamentul este liber sau a fost vandut de autoritati.
De regula nu se mai pot retroceda. Afara de situatii speciale in care se dovedeste ca cei care au cumparat erau de rea credinta in sensul ca stiau ca exista o cerere de retrocedare pe rol.
Multumesc. Decizia prin care s-a atribuit acel apartament este de dinaininte de 1989, in sensul ca apartamentul a fost confiscat de catre stat, intrucat detinatorul a fugit din Romania. Am castigat actiunea in constatatea nulitatii acestei decizii, avand sentinta definitiva si irevocabila.De asemenea, exista dosar pe legea 10 la Primarie. Problema este ca in sentinta nu se specifica nimic de o retrocedare in natura a apartamentului, care intre timp timp a fost cumparat de altcineva in baza legii 112/1995, ci noi am cerut doar de o constatare a nulitatii deciziei prin care apartamentul a afost confiscat de catre stat inainte de 1989. Ce am putea face??????Sa continuam cu dosarul de la Primarie, depunand sentinta prin care s-a constatat nulitatea, desi Primaria a fost parte in proces???Sau sa initiem o actiune noua in care sa cerem restituirea in natura si sa chemam in judecata si noii proprietari ai casei si Primaria????? Sau o actiune in evacuare?????Nefiind o actiune in realizare, am putut obtine doar copii legalizate dupa sentinta definitiva si irevocabila prin s-a constatat nulitatea aceleie decizii comuniste, deci teoretic nu am putea merge la executor, neavand titlu executor.Ce am putea face in aceste conditii????Multumesc mult
Art47/legea10/2001
karmena
Tatal meu a depus cerere de cumparare in baza Legii 112/1995 a imobilului in care locuia din 1978, in septembrie 1999.La acea data nu exista nici o notificare ... (vezi toată discuția)
Caz retrocedare
Tavi2010
Doresc sa va supun atentiei un caz de retrocedare. In anul 1959 bunicii mele i-a fost confiscat un hectar in intravilanul municipiului Bacau. S-au facut cereri ... (vezi toată discuția)