Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca s-a modificat cumva, acum in decembrie, legea mamelor, in ceea ce priveste indemnizatia pentru al doilea copil?Adica pot beneficia de 85% din veniturile pe ultimele 12 luni (asta daca ma duc la serv. o luna sau doua dupa ce primul copil implineste 2 ani) sau este precizat faptul ca beneficiez de 600 RON.
Va multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza pentru obtinerea indemnizatiei celui de al doilea copil si anume: trebuie sa ma intorc la serviciu pe 1 mai 2010.In cazul in care la data respectiva as fi insarcinata in 7 luni cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil?Va fi tot 85% din venitul realizat pe ultimele 12 luni sau va fi 600 RON.
Va multumesc.
Nu as putea sa va spun clar de ce nu completeaza adeverinta bancara.Firma este [editat], o firma mare de constructii.Sunt f. multi angajati care au nevoie de adeverinta bancara dar efectiv nu vrea sa completeze.Nu stiu de ce bancile nu accepta formularul firmei dar cert este ca Prima casa era singura solutie.
:offtopic: Va rog sa nu mentionati in mesaje detalii de identificare a unor persoane fizice sau juridice, acest lucru contravine regulamentului de postare. Multumesc.
Buna ziua,
Va rog mult sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate ca vreo banca sa accepte adeverinta de venit care nu este formular bancar.Firma nu elibereaza formulare bancare ci doar formular intern.Am mers la multe banci si au refuzat-o.Exista vreo alta posibilitate sau vreo banca sa o accepte?Am dori un credit ipotecar Prima casa.
Multumesc.
Cum am putea sa-l convingem sa ne completeze adeverintele bancare?
Sunt foarte multi angajati in aceasta situatie. Unii dintre ei, mai curajosi, au fost in audienta la dansul si i-au prezentat problemele, care mai de care mai grave.Li se raspunde arogant: "orice, dar asta nu se poate".
Sa facem o cerere in care sa specificam art. din CM?Dar asta cu siguranta ar insemna concediere...sau concedieri....si sincer....chiar nu-si permite nimeni acum pe criza sa ramana fara loc de munca.
Am putea sa depunem vreo cerere la ITM in care sa solicitam o astfel de adeverinta?Sau am putea face o sesizare catre ITM?
Dir. Gen sustine ca este acoperitor (ca este legal) faptul ca elibereaza o adeverinta de salariat (care nu este tip bancar si deci nu este acceptata de banca) precum si celelalte documente: Fisa Fiscala, copie CM.
Nu intelege nimeni de ce refuza sa completeze aceasta adeverinta. Poate fi implicata firma in caz de executare silita?Este o firma mare de constructii: Alpine SA, cu peste 500 de angajati si sunt multi angajati cu fc.importante care solicita o astfel de adeverinta deoarece au nevoie de credite.
Conducerea Soc.Com. la care lucreaza sotul meu refuza sa completeze adeverinta bancara necesara contractarii unui credit.Elibereaza in schimbul acesteia un formular de adeverinta tip intern, in care precizeaza intr-adevar sal pe ultimele 3 luni si de cand este angajat la firma dar bancile nu o accepta ca si adeverinta.La multe, multe insistente ale mai multor angajati, dir. gen refuza eliberarea unei astfel de adeverinte.Este legal?
Va multumesc.