Parca e un mister acest capitol! Am discutat in persoana si cu juristi si cu contabili...Parerile sunt impartite...Chiar nu s-a mai confruntat cineva cu vreo situatie similara?
Tot legat de contractele de creditare...Este permisa creditarea unui SRL de catre administratorul acesteia, chiar daca administratorul nu este unic asociat (asociatul unic fiind o persoana juridica straina)?!?
Totusi este permisa creditarea societatii de catre administrator, conform cazului mentionat mai sus?
Adica...Administratorul SRL-ului (cetatean strain - persoana fizica) poate face contract de creditare cu SRL-ul, chiar daca el NU este asociatul unic? (el doar reprezinta legal PJ juridica straina - asociatul unic "de jure")
Buna ziua! Ma confrunt cu un mic detaliu care poate face diferenta...
Caz concret: PJ straina, prin reprezentant legal John X (cetatean strain ) infiinteaza in Romania un SRL, ca unic asociat, fondator. Deci, PJ straina infiinteaza PJ romaneasca. Administratorul SRL-ului este John X, reprezentantul legal al PJ straine fondatoare.
Intrebare: Legea permite un contract de creditare al SRL-ului cu administratorul (PF)? Sau contractul de creditare se poate face doar cu asociatul SRL-ului, in acest caz PJ straina?
Aveti cumva si nr. legii care reglementeaza aceste lucruri?
Toate procedurile se intocmesc conform Ordinului 1798/2007 (Monitorul Oficial din 27.11.2007) de aprobare a procedurii de emitere a autorizatiei de mediu.
S-a confruntat cineva cu autorizatiile si certificarile necesare pentru a putea face o linie de productie/asamblare sub CAEN 2611 - Fabricarea subansamblurilor electronice (module). Pe langa autorizatiile de mediu, de ce-ar mai fi nevoie?
Sa-nteleg ca prin aceasta metoda SRL-ul poate plati orice factura, cash, direct in contul furnizorului? S-ar putea plati, de ex., 100 000 RON fara sa existe repercursiuni?
Deci sa-nteleg ca...SRL-ul poate plati cu bani cash, la ghiseul bancar, prin foaie de varsamant, o suma mai mare de 5000 RON direct in contul furnizorului (celuilalt SRL?