avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PLATA CU FOAIE VARSAMANT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PLATA CU FOAIE VARSAMANT

SRL poate plati cu foaie de varsamant direct in contul furnizorului contravaloarea unei facturi? Cat este suma ce se poate plati in acest mod?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:36, 5 Februarie 2010
Se poate plati , dar se aplica aceleasi limitari ca si la plata cu chitanta , adica suma maxima nu poate depasi 5 000 de lei pentru aceeasi factura deoarece modalitatea de plata descrisa de dumneavoastra este o plata facuta prin casa .
Norme metodologice la OG 15/1996:
3. De la prevederile art. 5 alin. 2 lit. c) din ordonanţă sunt exceptate următoarele operaţiuni:
a) depunerile de numerar făcute de persoane juridice în conturile furnizorilor de bunuri şi servicii, în baza documentelor justificative legal întocmite;

Deci platile direct in contul furnizorilor nu intra la limitarile platilor in numerar, adica poate fi mai mare de 5000 lei pt o pers juridica si peste plafonul de 10.000 lei /zi la persoane juridice.
Cum a spus si @t.simona nu exista limitari privind astfel de plati; se poate plati o suma oricat de mare.

Legea a fost data pentru stimularea circuitului bancar si in dauna celui cu numerar, ori acesti bani intra in circuitul bancar si de aceea nu sunt limitati.
Am uitat sa rectific raspunsul pe care l-am dat !
:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2009
Costinel Burca, Contabil
Sa-nteleg ca prin aceasta metoda SRL-ul poate plati orice factura, cash, direct in contul furnizorului? S-ar putea plati, de ex., 100 000 RON fara sa existe repercursiuni?

Alte discuții în legătură

Plata unei facturi de catre o persoana fizica in numele unei persoane juridice manfree manfree Situatie atipica...unui SRL i-a fost emisa o factura in valoare de 20 000 RON, suma ce trebuie platita urgent. Cum suma depaseste 5000 RON, nu se poate plati ... (vezi toată discuția)
Plata furnizor _cont blocat utc utc Buna ziua, Am contul bancar blocat. Platile catre un furnizor le-am facut prin depunere cu foaie de varsamnat direct la banca lui. Este considerata plata prin ... (vezi toată discuția)
Facturi furnizori mai mari de 5.000 lei si plata lor. simonaursu simonaursu Am o factura de la un furnizor mai mare de 5.000 lei pe care o platesc direct la banca prin depunere cash în contul lui, fara ordin de plata ci prin foaie de ... (vezi toată discuția)