avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PLATA FURNIZOR _CONT BLOCAT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PLATA FURNIZOR _CONT BLOCAT

Buna ziua,
Am contul bancar blocat. Platile catre un furnizor le-am facut prin depunere cu foaie de varsamnat direct la banca lui. Este considerata plata prin banca?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: utc , utilizator 12:00, 16 Septembrie 2010
In aest caz exista doua circuite:
- circuitul pana la depunerea banilor in contul furnizorului, circuit care este cash, nu este prin banca
- circuit de la depunerea banilor in contul furnizorului(care nu mai este un circuit ci doar o depunere in fapt) care este bancar
Referindu-ne strict la partea in care dumneavoastra sunteti responsabil de bani circuitul nu este bancar. Depunerea in banca cu foaie de varsamant este dupa parerea mea o plata nonbancara. Acest tip de banca este similara cu o plata cash urmata de depunerea banilor in contul lui de catre furnizor.
In Hotararea 2185/2004 publicata in M. Of. 1224/20.12.2004 la pc. 3 spune ca de la prevederile art. 5 alin. 2 lit. c) din ordonanta 15/1996 sun exceptate urmatoarele operatiuni: a) depunerile de numerar facute de persoane juridice in conturile furnizorilor de bunuri si servicii, in baza documentelor justificative legal intocmite;
Asta am gasit si cred ca este in regula! Deci se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cu foaie varsamant magureanu_laurentiu magureanu_laurentiu SRL poate plati cu foaie de varsamant direct in contul furnizorului contravaloarea unei facturi? Cat este suma ce se poate plati in acest mod? (vezi toată discuția)
Plata unei facturi de catre o persoana fizica in numele unei persoane juridice manfree manfree Situatie atipica...unui SRL i-a fost emisa o factura in valoare de 20 000 RON, suma ce trebuie platita urgent. Cum suma depaseste 5000 RON, nu se poate plati ... (vezi toată discuția)
Plati in numerar plafonate mihyvo mihyvo Buna Ziua Spuneti-mi va rog daca s-a modificat suma admisa pe zi a platilor cu numerar catre furnizori?Stiam ca este 10000 ron. Multumesc (vezi toată discuția)