Buna ziua,
Am contul bancar blocat. Platile catre un furnizor le-am facut prin depunere cu foaie de varsamnat direct la banca lui. Este considerata plata prin banca?
Multumesc anticipat!
In aest caz exista doua circuite:
- circuitul pana la depunerea banilor in contul furnizorului, circuit care este cash, nu este prin banca
- circuit de la depunerea banilor in contul furnizorului(care nu mai este un circuit ci doar o depunere in fapt) care este bancar
Referindu-ne strict la partea in care dumneavoastra sunteti responsabil de bani circuitul nu este bancar. Depunerea in banca cu foaie de varsamant este dupa parerea mea o plata nonbancara. Acest tip de banca este similara cu o plata cash urmata de depunerea banilor in contul lui de catre furnizor.
In Hotararea 2185/2004 publicata in M. Of. 1224/20.12.2004 la pc. 3 spune ca de la prevederile art. 5 alin. 2 lit. c) din ordonanta 15/1996 sun exceptate urmatoarele operatiuni: a) depunerile de numerar facute de persoane juridice in conturile furnizorilor de bunuri si servicii, in baza documentelor justificative legal intocmite;
Asta am gasit si cred ca este in regula! Deci se poate.