avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate ingerul_danutz

Activitate ingerul_danutz

Am nevoie de o lamurire/sfat in urmatoarea situatie:
Ideea de baza : Mama vrea sa lase doar mie apartamentul propietate personala;

Situatia actuala:
Din prima casatorie a mamei, exista un copil dar legatura cu el este pierduta, nu vrea / nu doreste sa ea legatura cu noi; (acest copil, de la varsta de 1 an a ramas la tatal lui, fiind prin securitate a reusit sa obtina custodie unica)
A urmat a 2-a casatorie, am aparut eu; Eu care in prezent sunt casatorit.
Acum, mama este la a 3-a casatorie, dar fara copii...

Eu am inteles asa, daca se face act de donatie, poate fi atacat de catre fratele meu vitreg;
Daca se face contract vanzare-cumparare, actuala mea sotie va beneficia de o parte din bun.

Buna ziua,

Anul trecut s-a formulat cerere de executare silita de catre un creditor pentru un credit neactitat, la inceputul anului am primit de la executor instiintare ca s-a infiintat poprire pe salariu pana la recuperarea integrala a debitului.
Societatea la care lucrez, vireaza lunar 1/3 din salariu catre BEJ.

Astazi, atat eu cat si la societate, primesc o noua poprire pentru acelasi dosar dar cu o suma mai mica.
Intrebari:,
- 2-a poprire ce reprezinta, cheltuieli de judecata si executare au fost cuprinse in prima?
- cheltuielile de executare nu trebuiau sa fie de doar 10%?

adresa 1 poprire:
[ link extern ]

adresa 2 poprire:
[ link extern ]
A venit si dispunerea infiintari popririi pe salariu facuta de BEJ, iar acum intrebare:
este corect calculat "cheltuieli de executare in cuantum de 511.74 lei", cand suma comunicata de catre IFN catre BEJ este de 3931,25 lei , si detaliata de catre BEJ in adresa:
1080,00 lei, comision administrare restant
1069,58 lei, capital restant
176,16 lei, dobanda restanta
1605, 51 lei, penalitati de intarziere calculate asupra debitelor restanta pana la data 04/07/2013, cand s-a declarat scadenta anticipata a creditului.


Am citit ca Onorariu unui executor judecatoresc,
•Pentru creantele in valoare de peste 1.000 lei, dar pana la 50.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 75 lei plus un procent de 2% din suma care depaseste 1.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. Onorariul maxim ce poate fi practicat este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Daca imi permiteti voi actualiza situatia,
Intre timp am facut o solicitare catre IFN, in care am cerut modul de calcul si detalierea sumelor pe care ei le pretind ca le datorez.
Raspunsul lor a venit rapid si a fost ca :
- prin adresa emisa de ei din nov.2011, suma de 5083,30 lei este valabila doar la data de prezentei adrese, aceasta putand suferi modificari ca urmare a calcularii dobanzii si a comisionului de administrare, precum si in situatia in care rata lunii in curs devine scadenta.
(fapt ce s-a si intamplat, fiindca 2 zile mai tarziu s-a generat o noua rata, iar banca care a facut refinantarea a virat suma din adresa la 5 zile de la emitere) de aici IFN-ul, considera ca nu mai putem vorbi despre o rambursare anticipata toala, iar plata fiind incasata conform contractului de credit.
- au zis ca au incercat pe cale amiabila sa rezolve situatia cu mine, mi-au anexat 3 notificari trimise la adresa de corespondenta din contract (nu cea din buletin), adresa la care eu nu mai locuiesc din mai2012 (pot face dovada), care binenteles s-au intors fiindca nimeni nu a semnat pentru ele.
- au anexat si solicitarea lor trimisa catre un bej, in care cer executarea silita pentru suma de 3931,25 lei din care:
1080,00 lei, comision administrare restant
1069,58 lei, capital restant
176,16 lei, dobanda restanta
1605, 51 lei, penalitati de intarziere calculate asupra debitelor restanta pana la data 04/07/2013, cand s-a declarat scadenta anticipata a creditului.

Acum imi comunica ca figurez in evidenele lor contabile ca le datorez suma de 5664,15 lei din care:
2325, 74 sold
1605, 51 penalitati de intarziere din timpul contractului
1732, 90 penalitati de intarziere din timpul executarii

A fost trimis catre executare in 09.07.2013,dar pana in prezent nu m-a contactat nimeni... si nici poprire nu am, inca..

Voi cere ajutorul unui avocat specializat pe astfel de cazuri, poate vede atfel problema... sau ce as putea face eu acum in situatia prezentata?!
Sunt bun de plata, sau nu?!
Buna ziua,

Se poate contesta/anula un contract de vanzare-cumpare imobil facut cu o ruda grad I (anumel fiu -> tata) ... de catre o firma recupare creante, executor judecatoresc, instanta ?!? mentionez ca ambele persoane sunt in viata.
Ideea este urmatoarea, am ajuns cu o firma de recuperare creante la cutite, in sensul ca nu este asa ca`n reclama ca-i suni si iti propun un plan de reesalonare rate convenabil, vor sa platesc mai mult decat am salariu (ce nu va puteti imprumata la pr*v***t, a fost ideea lor ), iar la actualul loc de munca sunt sanse ca luna viitore sa fiu disponibilizat.
Asa ca cel mai probabil se va porni incuviintarea de executarea silita, iar cum pe numele meu este un imobil, iar creanta depaseste 10.000 lei, posibil sa fie scos la licitatie, gresesc ?!

Deci, se poate ataca sau nu ?! Mi se pare mult mai convenabil decat cu sa fac acest act cu un prieten...
Hartia de refinantare pe care mi-a dat-o IFN si in care este trecuta suma ce trebuie platita, in urma solicitarii facute de mine , m-am dus cu ea in dinti la banca ce mi-a acordat creditul de refinantare, ca mai apoi banca in termen de 2 zile a virat suma trecuta in hartia respectiva catre IFN.


Ma scuzati, dar nu inteleg intrebarea pusa de dvs. Unde trebuia sa depun cererea de rambursare anticipata ?!
Deci, banca care mi-a acordat refinantarea mi-a solicitat o adresa din partea IFN-ului cu suma de plata pentru inchiderea creditului. M-am dus frumusel la IFN, le-am facut o solicitare in care am precizat ce doresc si mi-au dat hartie suma de plata, pe care am dus-o la banca. In cca 2 - 3 zile s-a facut si virarea sumei, apoi IFN-ul m-a sunat sa-mi spuna ca ar mai trebui sa platesc un comision/rest de plata in valoare de cateva sute de lei, ciudat zic ... le-am zis ca sunt nebuni, a fost platit suma trecuta in adresa si nu le voi mai da nimic.
Apoi timp de 1 an m-au tot frecat cu telefoane, nu le-am raspuns, timp in care si-au luat ratele frumos din banii virati, pana cand acesti banuti s-au terminat. Acum vor in continuare bani.
Acum incerc sa scot de la dosarul bancii, adresa facuta de IFN sa vad exact ce text au trecut acolo. Maine poate voi avea mai mult succes la judecatorie. Eventual sa aflu si catre ce birou de executari s-a facut solicitare...ar trebui sa existe la dosar, nu?!
Am fost astazi la Jud S1 pentru a conspecta dosarul, numai ca dosarele de executare silita sunt la camera de vis-a-vis care are program doar marti si joi :(

IFN-ul doar m-a stresat doar cu telefoane, iar in contractul semnat cu ei exista un articol ce reprezinta Titlu Executoriu in conformitate cu dispozitiile Legii nr.93 din 08.04.2009.

Pot face eu adresa catre ei? sau trebuie sa vina din partea unui avocat ?!

Referitor la poprire, am inteles ca se pune pe salariu si eventualele conturi la banci.

Dar cum se procedeaza in cazul in care sunt PFA sau am SRL?!
Pentru SRL am inteles ca doar doar pe dividente si astea daca sunt,
dar la PFA, in contul in care incasez diverse sume ?!
Buna ziua,

Astazi am aflat ca pe site-ul portal.just.ro ca apare 1 dosar cu numele meu la Debitor, iar Creditor o societate IFN de la care am avut luat un credit acum 3 ani, dar pe care l-am achitat anticipat printr-o refinantare la alta banca.... cu mult scandal si amenintari .

Referitor la dosar zice asa:

Ora estimata: 08:30
Complet: C1-Civil-STAGIARI incuviintari
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Încuviintează executarea silită. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligatiilor cuprinse în titlurile executorii. Fără cale de atac. Solutionată în camera de consiliu si pronuntată în sedintă publică astăzi, xx.09.2013.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) xx.09.2013

Precizez ca eu nu am fost citat si nici nu mi s-a adus la cunostiinta de acest lucru.
Luni voi fi la judecatorie S1 unde voi cere analiza dosarului.


Totul a plecat de la urmatoarea speta:
Acum 3 ani am luat un credit, la care dupa cca 2 luni am solicitat IFN-ului o adresa in care sa-mi spuna cat mai am de plata, asa cum se face in cazul oricarei refinantari de credit.
Banca unde am facut eu refinantarea a virat in contul indicat in adresa de la IFN, la cca 2 - 3 zile suma respectiva.
In aceste 2 - 3 zile se pare ca au mai curs unele dobanzi, astfel incat suma platita de banca care mi-a refinantat creditul, nu a acoperit in totalitate suma pentru inchiderea contului si a fost considerata de catre IFN ca o plata in avans, din care lunar s-au luat bani pentru rata, pana cand s-a ajuns la fundul sacului.
Dupa cca 1 - 1,5 an IFN-ul ma suna sa ma oblige sa-i platesc rata in continuare, pana la finalizarea creditului... le-am vorbit frumos si le-am explicat ca acest credit a fost refinantat si nu mai am ce bani sa le dau. ....dar ei Bat`man - Bat`man.... si uite asa, am ajuns sa aflu ca astazi figurez cu dosar pe portal.just.ro.


Ma pot trezi cu poprire de 1/3 din salariu pentru suma pe care ei inca o mai pretind de la mine?! Cum pot impiedica punere in executie a acestui lucru?!
Partea si mai nasoala este ca am si un imobil pe numele meu ... :)
Răspuns la discuția Falsificare acte proprietate
Buna ziua,

Revin cu informatii:
In ce conditii se poate bloca cartea funciara?!
Ma refer aici la unchiul meu, care este avocat, poate sa faca el acest lucru?

Eu ca proprietar, am facut rost de contractul de vanzare cumparare in original, de la cumparator.
Am vorbit la biroul notarial si imi pot scoate ei restul de acte daca vin cu contractul V-C in original.