avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act donatie sau contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act donatie sau contract vanzare-cumparare

Am nevoie de o lamurire/sfat in urmatoarea situatie:
Ideea de baza : Mama vrea sa lase doar mie apartamentul propietate personala;

Situatia actuala:
Din prima casatorie a mamei, exista un copil dar legatura cu el este pierduta, nu vrea / nu doreste sa ea legatura cu noi; (acest copil, de la varsta de 1 an a ramas la tatal lui, fiind prin securitate a reusit sa obtina custodie unica)
A urmat a 2-a casatorie, am aparut eu; Eu care in prezent sunt casatorit.
Acum, mama este la a 3-a casatorie, dar fara copii...

Eu am inteles asa, daca se face act de donatie, poate fi atacat de catre fratele meu vitreg;
Daca se face contract vanzare-cumparare, actuala mea sotie va beneficia de o parte din bun.

Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2017
ingerul_danutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:06, 26 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
La ambele soluții răspunsul e da. Puteti găsi situații de compromis la cazul in speta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Mostenire complicata deea432 deea432 Tatal meu a fost casatorit inainte de casatoria cu mama mea.Din prima casatorie au rezultat 3 copii,acestia au varste cuprinse intre 30 si 40 de ani.Din a doua ... (vezi toată discuția)
Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)