Situatia este urmatoarea, eu detin un apartament proprietatea personala dobandit prin contract v-c de la alta persoana, care a fost platit de o matusa prin transfer bancar, dar acest lucru nu este specificat in contract.
Ieri ai mei parinti, au intrat in casa in lipsa mea si mi-au sustras toate actele apartamentului, fiindca au auzit ei, ca eu impreuna cu sotia mea (apartamentul este luat cand eu eram necasatorit) vrem sa-l vindem si sa ne luam o casa, iar ei sunt complet impotriva acestui lucru.
Eu am deja un client la apartament, cum scot actele!? trebuie sa merg la notarul unde am facut actele .... sau ce fac mai departe?!
Tot in minunata noastra familie, sotul matusii mele, este avocat si m-a asigurat ca poate face in asa fel, incat eu sa nu mai pot vinde apartamentul/ schimba proprietarul ...probabil la intimidare hmm!
Sa zicem ca voi scoate duplicat dupa acte, pot da anunt in ziar ca actele mi-au fost pierdute, ca acele actele ce le detin parintii mei sa fie nule si sa nu poata face nimic cu ele !?
Verificati daca s-a facut intabularea pe numele dvs.Poate fi blocata vanzarea doar daca se initiaza un proces in instanta si reclamantii noteaza litigiul la cartea funciara.
Intabularea exista pe numele meu... de cand am cumparat apartamentul, acum 3 ani de zile.
Cine sa initieze un proces in instanta?! Rudele mele, pentru ce?!
Voi verifica daca toate facturile sunt la zi, sa nu le dau motiv.
Idee este ca matusa, a facut credit ca sa-mi cumpere acest apartament si poate proba si cu virarea sumei de bani din contul ei in contul cumparatorului. Apartamentul nu este ipotecat.
Stiam ca singurul act ce nu poate fi atacat este contractul de vanzare-cumparare, voi solicita eliberarea unui duplicat de la biroul notarial, unde am facut actul, si ma gandeam ca dau un anunt la ziar, ca declar nule actele in original (cele pe care le au paritii mei),
Revin cu informatii:
In ce conditii se poate bloca cartea funciara?!
Ma refer aici la unchiul meu, care este avocat, poate sa faca el acest lucru?
Eu ca proprietar, am facut rost de contractul de vanzare cumparare in original, de la cumparator.
Am vorbit la biroul notarial si imi pot scoate ei restul de acte daca vin cu contractul V-C in original.