avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare act vanzare cumparare original
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare act vanzare cumparare original

Buna ziua,
Cand am semnat actele de vanzare - cumparare, am primit doua duplicate nesemnate . Am inteles ca actul original ramane la notar (conform noii legi).
Daca o sa vreau vreodata sa vand apartamentul, se poate face vanzarea doar cu acest duplicat?
Daca solicit o copie de pe actul original (cel semnat), credeti ca notarul imi va da?
Cand am semnat actul, notarul nu mi-a dat si duplicatele sa le citesc. Acum am impresia ca lipsea un paragraf din actul original. Credeti ca daca i-as solicita notarului sa-mi mai arate o data actul original(cel semnat), ar fi de acord?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Craioveanu , Avocat 02:18, 21 Februarie 2015
cum adica nu este smnat? trebuie sa aiba tinbrul sec de la notar si semnaturile celor implicati in contract, in plus trebuie sa vi se dea intabularea , inscrierea in Cartea Funciara pe numele dumneavoastra.
Conform noilor reglementari cele 2 exemplare inaintate dvs,au valoare de original,putand realiza inchirierea sau instrainarea bunului imobil in baza documentului notarial
Anterior semnarii exemplarului ramas in detinerea biroului notarial,vi s-a solicitat sa verificati corectitudinea datelor si sa semnati
Exemplarele care au fost inaintate dvs sunt copii xeros ale documentului ramas la notar si contine acelasi continut
Notarul poate sa va puna la dispozitie exemplarul intocmit,inregistrat si arhivat la biroul sau
marius021 a scris:

Daca o sa vreau vreodata sa vand apartamentul, se poate face vanzarea doar cu acest duplicat?

Da.

marius021 a scris:

Daca solicit o copie de pe actul original (cel semnat), credeti ca notarul imi va da?

Nu, asta este si ideea, nimeni nu detine actul original de vanzare in afara de notarul public petru a le complica viata falsificatorilor de acte :)

marius021 a scris:

Cand am semnat actul, notarul nu mi-a dat si duplicatele sa le citesc. Acum am impresia ca lipsea un paragraf din actul original. Credeti ca daca i-as solicita notarului sa-mi mai arate o data actul original(cel semnat), ar fi de acord?

Este imposibil pentru ca duplicatul se face de pe original asa cum scrie si aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura nesemnata CarmenCorina CarmenCorina Buna ziua.Este legala si poate fi folosita in instanță o procura speciala nesemnata de cel care o da? (Mandant).Scrie mandant....numele s.s si atât fara ... (vezi toată discuția)
Duplicat contract de v_c laura1016 laura1016 Am urmatoarea nelamurire privind procedura actuala de V_C , cu retinere la notar a actului original si elaborare catre contractanti a unor duplicate ; ... (vezi toată discuția)
Părinții mei mi-au donat o garsonieră, dar ca act mi s-au dat două duplicate nesemnate. am dreptul să îi solicit doamnei notar o copie după original? Ale Vio Ale Vio Buna ziua. Ieri, 12 septembrie 2018, părinții mei mi-au donat o garsoniera, prin act donație, la notariat. Fratele meu este trecut ca si declarant, în ... (vezi toată discuția)