avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Activitate kanai

Activitate kanai

Mulţumesc doamnelor Grădinaru şi Stoica pentru răspunsuri. Am depus dosarul cu nişte imagini printate, împreună cu certificatul de grefă şi mi-am recuperat şi permisul pe perioada procesului. Mai departe, instanţa va decide. Vă ţin la curent.
Mulţumesc pentru răspunsuri. Şi domnului Ciobanu, care cu tot respectul, se află în eroare. Am fost sancţionat pentru că nu am cedat prioritate unui alt pieton care ar fi încercat să traverseze din dreapta. Astea sunt spusele agentului constatator, nu ale mele. Conform clipului de mai jos.
[ link extern ]
Permis suspendat pe nedrept.
Ziua bună, am fost sancţionat (spun eu) pe nedrept cu suspendarea permisului şi amendă. La menţinui, în PV, am trecut "nu recunosc fapta".
Aş vrea să ştiu care sunt paşii de urmat pentru a contesta acest proces verbal.
Menţionez că sunt şofer Uber şi era un client în partea dreaptă a banchetei, care mi-a spus că nu a văzut nimic.
Având în vedere că pot oferi înregistrarea video ca probă, cum o pot depune la dosar? Pe stick, sau pe CD? Mulţumesc pentru orice informaţie.
Ataşez link youtube:
[ link extern ]
AVLIL a scris:

In conditiile pe care le-a stabilit instanta.
Nu inteleg, procesul s-a terminat, aveti o hotarare, orice discutie e inutila. Sau n-am inteles eu...


Nu am detaliat eu: procesul nu s-a terminat, durează de mai bine de un an dar până acum nu am pus niciodată problema ca noi (fiica defunctului) să rămână în apartament şi să plătească sultă soţiei supravieţuitoare. Am adresat întrebarea pentru a afla care sunt şansele/condiţiile ca judecătorul să accepte o asemenea cerere (ca fiica să rămână în apartament).
Mulţumesc pentru răspunsuri.
Ziua bună. Situaţia pe scurt este următoarea: proces de succesiune, 2 moştenitori (soţia supravieţuitoare şi fiica din altă căsătorie a defunctului). Masa succesorală este un apartament.
Pe perioada procesului soţia supravieţuitoare a locuit în aparatmentul respectiv.
Întrebarea este - în ce constă dreptul de preemţiune al soţului supravieţuitor? În ce condiţii poate fiica defunctului (care are dreptul la 3/4 din masa succesorală) să rămână în apartament şi să despăgubească soţul supravieţuitor?
Mulţumesc.
Răspuns la discuția Miros pestilențial de la vecin
După aproape o lună vin cu noutăți.
Așa cum am fost sfătuit aici, am trimis câte o sesizare la Primăria de sector și la direcția pentru sănătate publică. Am fost sunat de cineva de la direcția de ajutor social (bănuiesc că asta a fost rezultatul sesizării făcută la primărie) pentru detalii. A două zi au venit 2 inspectori, cu care am purtat o discuție - împreună cu administratorul blocului.

Pe scurt au primit detalii despre persoana respectivă, au luat de la admnistrator numărul de tel. al soțului vecinei (care s-a mutat din imobilul respectiv și nu mai vrea să știe de ea) și al președintelui asociației de proprietari, urmând să-i contacteze.
Am aflat de la administrator ceea ce bănuiam deja, mirosul nu venea de la sine ci de la faptul că vecina face ceea ce se numește în engleză "hoarding" - strânge gunoaie în casă.
Atunci când a venit instalatorul pentru o problemă, nu a putut intra în casă din cauza gunoaielor și a mirosului.
Concluzia a fost: "noi suntem de la asistență socială și nu putem face nimic(doamna nu e caz social), singura soluție este să o dați în judecată pentru un ordin temporar de evacuare și apoi să angajați o firmă de curățenie care să arunce tot și să curețe" - costurile fiind suportate de locatari.

Așa cum era de așteptat, cu vecina în cauză nu au putut discuta, în clipa în care i-au spus de unde sunt, le-a închis ușa.

Unul din inspectori mi-a sugerat să depun o sesizare și președintelui blocului, pentru că este un pericol pentru sănătatea locatarilor și e obligat să ia măsuri.

Nici nu sunt sigur cine ar trebui să se ocupe de asta, și cine ar trebui să plătească. Administratorul a spus că sunt șanse mici ca asociația să plătească, sunt pensionari, au venituri mici și nu vor fi de acord să plătească pentru "mizeria altcuiva".
Răspuns la discuția Miros pestilențial de la vecin
Mulțumesc pentru răspunsuri. Din câte știu administratorul a depus o sesizare anul trecut cândva, dar nu s-a întâmplat nimic. Citind despre alte cazuri am aflat că poate fi evacuată (temporar)doar prin ordin judecătoresc și după un proces care durează ani de zile. Doar să nu ne îmbolnăvim până atunci...
Bună ziua, aș vrea să intreb care ar fi calea de urmat în următoarea situație:

de ceva vreme (cel puțin un an), din apartamentul unei vecine vine un miros absolut îngrozitor, greu de descris. Am vorbit despre asta cu ceilalți locatari, suntem toți exasperați, cel puțin 3 etaje (etajul nostru, cel de deasupra și cel de dedesubt)
Apartamentul respectiv e un focar de infecție și ne temem pentru sănătatea noastră.
Cu persoana în cauză nu se poate discuta, are probleme psihice.
Am așteptat ca administratorul/președintele să facă ceva, dar am pierdut orice speranță. Mulțumesc.
Edificator răspuns, mulţumesc.
Ca un detaliu, la ultima întâlnire la notar,soţia supravieţuitoare a adus ca argument faptul că din valoarea apartamentului ar trebui să i se atribuie cheltuieli de "îmbunătăţire": parchet, termopane, gresie, faianţă, chiar şi impozitul plătit. Nu ştiu dacă e valid din punct de vedere legal acest argument.
Bună ziua, situaţia cu care mă confrunt este următoarea:
Este vorba de o concurenta la succesiune intre un sot supravietuitor (mama vitrega) si un descendent direct (fiica)
Ca si masa succesorala este un apartament, din care am inteles ca fiica ar avea dreptul la 3/4, iar mama vitrega la 1/4. Apartamentul este cumparat de catre defunct inainte de casatorie, iar circa 1/3 din rate s-au achitat in timpul casatoriei.
La notar nu am ajuns la o intelegere amiabila, asa ca se pare ca vom ajunge in instanta.
Intrebarea este, care credeti ca ar fi decizia judecatoreasca in acest caz, daca aveti ceva experiente asemanatoare.
Stiu ca ar trebui sa cer consultanta unui avocat in problema asta, si o voi face, dar as vrea sa aud si alte pareri.
Multumesc.