avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Activitate alexe cristian

Activitate alexe cristian

Ma asteptam la câteva considerații cu privire la prescribilitatea acțiunii în anulare, mai exact încadrarea cauzei in categoria celor anulabile (prescriptie relativa si nu absoluta) ceea ce ar atrage prescripția dreptului de a solicita anularea actului dupa maxim 3 ani plus 18 luni ( art.9 din decretul 167/1958).
Multumesc frumos !
Bună ziua!

Vă solicit sfatul în următoarea speță:
În anul 1994, după 8 ani de relație cu fosta soție (la acel moment nu eram căsătoriți), aceasta a achiziționat un apartament. După 4 luni, respectiv începutul anului 1995, aceasta mi-a vândut în condițiile legii (prin act notarial) o cotă de jumătate din apartament. După aproape 1 an ne-am căsătorit, căsătorie ce a durat 12 ani (2007), moment în care am părăsit domiciliul conjugal, lasându-i soției (fostei) posesia exclusivă a imobilului. În anul 2017, am introdus acțiunea de partaj a acestui imobil, acțiune a cărei suspendare a fost solicitată de avocatul fostei soții în baza art. 413 C.pr.civ., alin. 1, punct 1, în baza introducerii unei cereri de nulitate absolută a actului de vânzare cumpărare pentru cauză imorală. Motivul invocat de fosta soție este că aș fi condiționat încheierea căsătoriei de încheierea prealabilă a actului de vanzare cumpărare al imobilului și că niciodată nu mi-ar fi vândut cota de 1/2 dacă nu aș fi condiționat-o. Ca probe a solicitat proba cu martori și cu interogatoriul.
Solicitarea mea constă în obținerea unui răspuns la întrebarea: cât de mult stau în picioare alegațiile fostei cu privire la o presupusă condiționare (descrisă anterior) în fața instanței după 22 de ani de la încheierea unui act autentic și cum aș putea combate această acuzație? Mulțumesc anticipat pentru deranj!
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
- in baza Legii 329/2009 si a OAP 1730/2009, pensionarii cumularzi au obligatia de a-si exprima in scris optiunea intre suspendarea platii pensiei si incetarea actului de numire in functie.
Intrebarea mea este urmatoarea : cu ce litera din art. 97 al Legii 188/1999 (r2)se face decizia de incetare a raportului de serviciu?
Va multumesc!
Răspuns la discuția interogatoriul
acum am citit raspunsul dumneavoastra.

va multumesc!
Răspuns la discuția interogatoriul
asta cu certitudine. de altfel, i-a fost pus in vedere acest lucru - sa se prezinte cu o certificare medicala de la momentul intocmirii chitantei. m-am cam lamurit cum trebuie sa arate interogatoriul. o singura intrebare mai am cu privire la acesta : trebuie depus inainte de termen la dosar sau ma pot duce cu el la infatisare?
ma gandesc la premeditarea raspunsurilor daca are cunostinta de intrebari...aaaa, si interogatoriul (facut in 3 exemplare) trebuie formulat pe un formular tipizat sau nu are o forma obligatorie?
multumesc!
Răspuns la discuția interogatoriul
nici nu m-am gandit sa nu ma prezint la termen. eu am solicitat aceasta proba pentru partea adversa si avocatul lui pentru mine. interesul meu este pentru partea procedurala a interogatoriului. mai exact, cate intrebari am voie sa pun? intrebarile le adresez eu personal sau prin intermediul presedintelui (fiind in prima instanta, la judecatorie, este un singur judecator)? litigiul este despre autenticitatea unei chitante de mana, intocmita acum 10 ani, pe care am invocat-o ca promisiune de a face (antecontract de vanzare-cumparare); partea adversa recunoaste existenta chitantei depuse la dosar, dar sustine faptul ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale, depunand la dosarul cauzei in acest sens cateva certificate medicale post datate, respectiv de acum 5-6 ani. in urma acestora, am solicitat interogatoriul si, nemaiparticipand la aceasta etapa de procedura civila, as vrea sa ma duc pregatit.
multumesc inca o data pentru amabilitatea de a-mi raspunde!
Discuție interogatoriul
as dori sa aflu cat mai multe detalii despre desfasurarea unui interogatoriu (mijloc de proba). sunt parte in cadrul unui proces civil si la urmatorul termen am fost citat cu aceasta specificatie. ma intereseaza cine formuleaza intrebarile, cine le pune, cam cate pot fi....orice informatie despre acest subiect.
va multumesc!