Buna ziua, vreau sa intabulez casa si terenurile de la parinti primite prin rol agricol inainte de anul 1989. Fiind minor autorizatia de casa este pe numele tatalui meu. Sub ce forma le pot intabula toate aceste terenuri si locuinta cu care figurez la rolul agricol? Este bine actiune in constatare sau uzucapiunea Mica si Mare tinand cont ca tatal meu mi-a trecut la rolul agricol dupa anul 1990 si padure? Ce modalitate este de a plati o taxa de timbru cat mai mica tinand cont ca eu deja stapanesc aceste bunuri de care am amintit mai sus. Multumesc.
Salut din nou. Se pare ca problema e foarte incurcata. Am avut un avocat, s-a dovedit a fi pe felie cu reclamanta, am luat un alt avocat acum. Sunt cu 2 avocati in plin proces, cum as putea scapa de prima avocata? si-a primit banii insa sustine ca are dreptul sa vina la procese, si vine. Am vrea sa scapam de ea, insa si avocatul nr. 2 a zis ca nu o putem concedia, scapa de ea, precum ca s-a dat nu stiu ce lege acum. E normal? Pot scapa de ea? Repet, si-a primit tot onorariul.
Ms de raspuns. Am avocat f bun. Deocamdata spune ca am castig de cauza, doarece am acte atesta diferenta de puncte, astept acum cum va pune problema expertul care se pare ca e pe mana cu partea adversara. Ar trebui sa mai iau ceva masuri de precautie?
Buna Seara,
In 2007 am cumparat teren in punctul A, comuna necooperativizata. Vanzatorul a detinut terenul din 1959 dupa cum reiese din registrele agricole. La rol a fost trecut doar 1000 mp. La masuratorile cadastrale, cu ocazia vanzarii terenului a rezultat o suprafata de 2600 mp. La 2 ani dupa tranzactie cetateanul x vine la mine sa revendice tot in punctul A o suprafata de teren de 1200 mp, desi el are teren in punctul C. In urma verificarilor s-a constatat ca terenul lui x din punctul C figureaza la rol doar din anul 1986.Mentionez ca intre puntele A si C se afla o distanta de 600 metri si evident alt punct( punctul B). cetateanul X a chemat in instanta vanzatorul si cumparatorul punctului A. Tot acesta a fost sustinut si de un martor mincinos care i-a zis ca el are teren in punctul A. Ulterior martorul in instanta a recunoscut ca nu are teren acolo. X-lescu cere nulitatea actului vanzare cumparare si la expertiza care a avut loc recent a sustinut in continuare ca el are teren pe terenul meu, si ca Punctul C unde are el de fapt terenul cu adevarat se numeste si Punctul A. Dintr-o eroare a cadastristului nu s-a mentionat pe schita cand am cumparat terenul si nici in actul de vanzare -cumparare Punctul A, acesta fiind indentificat doar prin numar cadastral si plan de amplasament vizat de OCPI.
Cum vedeti dvs aceasta problema? x-ulescu nu detine nici un act in afara adeverintei din anul 1986 cu toate ca in instanta a sustinut ca are teren mostenesc de peste 30 de ani. Se poate actiona cetateanul x in judecata ptr tentativa de frauda si colateral si poate fi inclusa calmonia si insulta intervenita cu ocazia substituirii propietatilor?? La expertiza , nenea x nu a stiut sa arate unde a detinut terenul in Punctul A( nici nu avea cum) cerand ajutorul martorului care l-a chemat in instanta. Nepotul lui X, care are doar 30 de ani a intrat pe terenul meu si a cerut expertului sa-i atribuie din propietatea laterala un lot care considera el ca face cei 1200 metri( care ii revendica). Nepotul poate fi chemat in instanta ptr incalcarea propietatii? mentionez ca martorul care initial de partea lui x a subliniat in instanta faptul ca 45-50 de ani nu a vazut pe nimeni din familia lui X in acea zona( martorul se invecineaza in Punctul A si locuieste tot acolo). Multumesc anticipat.
Salut tuturor.
Am o intrebare legata de promovarea care se face in cadrul legislatiei actuale. Lucrez la o Primarie unde am Postul de Inspector Debutant pe achizitii publice. Pe 15 Dec. 2009 s-ar face 6 luni de cand sunt angajat ca si angajat contractual. Problema este ca cei de aici nu vor sa ma promoveze pe motiv ca trebuie sa astept un an de zile, sau ca nu au fonduri sau mai nou ca nu au baza legala in cadrul careia sa ma promoveze cum ca s-au anulat bazele legale care erau si trebuie sa apara altele. In fine, cred ca sunt dus cu zaharelul. Ce este de facut? Cum stau de fapt lucrurile? Multumesc anticipat si va doresc numai bine.