Buna ziua!As dori si eu sa ma lamuriti intr-o problema.Dupa decesul mamei am dezbatut succesiunea eu , sora mea si tatal.Tatal a cedat dreptul lui din partea mamei noua( mie si surorii).Apoi tatal i-a vandut cotele parti surorii mele.Eu am ramas cu cota mea de la mama,ea cu restul. Imobilele ce ne-au ramas sunt in aceeasi curte .Ne-am inteles sa-mi dea o sulta de 5000 euro ,mi-a dat un avans de 1000 euro si am facut o declaratie notariala in care se spune ca s-a dezbatut succesiunea dupa decesul mamei si noi doua ne-am inteles ca ea sa ramana cu casa si terenul de pe lotul 1 in suprafata de 250 mp iar eu cu casa si terenul de pe suprafata de 50 mp si ca mi-a dat avans de 100 euro din sulta de 5000 care va fi achitata la perfectarea actelor.Legal eu am 75 mp nu 50 dar notarul a luat dosarul de la succesiune ca tot acolo am dezbatut-o a luat suprafetele din actele ce erau la acel dosar,el nestiind nici ca tatal i-a vandut dupa aceia cotele surorii mele, eu am semnat si acasa am vazut ca de fapt nu este scris 75 mp la mine si 225 la ea.Partajul voluntar mai dureaza ca nu este gata cadastrul .Acum vreau sa va intreb daca este acest act valabil ca sora mea spune ca eu am fost de acord sa-i dau 250 mp ca am semnat si am luat si 1000 euro si ea nu va semna actele de partaj si scoaterea din indiviziune decat cand va scrie ca are 250 mp .Nu se satura i-a mai dat si tata pe ascuns tot ei teren acum mie vrea sa-mi puna o bancuta la poarta pe 50 mp.Va rog sa-mi raspundeti ca nu mai am somn si liniste mai vin si sfimtele sarbatori si eu sunt trista.
Un paste fericit va doresc si plin de bunatate!
El a cumparat doar fundatia unui imobil,apoi in decursul anilor pana la vanzare a ridicat etaj si mansarda pe care le-a vandut.Normal erau banii ambilor dar eu nu am stiut,a luat in acest timp credite de nevoi personale pe care le-a investit in casa cu ele a terminat casa.Eu as dori sa anulez actele facute deoarece era bun dobandit in timpul casatoriei.Sa-i despagubesc pe cei ce stau acum in casa,depinde de cum se va decide de instanta dar tot voi ramane cu ceva.Plus ca avem si 3 copii impreuna care au ramas la mine si doresc sa le asigur un viitor.
El a facut frecvent refinantari la credite,acum de 6 luni nu a mai achitat creditele si bancile au trecut la executare , ataca bunul comun pe care il avem,cu toate ca eu nu am semnat la nici un credit incearca executarea bunului conun pe care il avem.Stiti bine cum sunt bancile la ele nu conteaza ca nu a cheltuit banii luati de la ei cu mine ci sustin ca aceste credite au fost luate in timpul casatoriei si banii au fost cheltuiti la comun.
Bancile cum ma pot executa pe mine care nu am stiut nimic si eu nu pot avea dreptate cand imobilul a fost cumparat ca bun personal cand in realitate trebuia sa fie bun comun?
Nu am somn de o saptamana de cand au venit toate ca un tavalug peste mine,executari,divort,partaj si descoperirea actelor facute de cel ce-l credeam jumatatea perfecta pana la adancii batraneti!
Sunt casatorita de 15 ani.Dupa 2 ani de la casatorie sotul a cumparat un imobil pe numele lui deoarece pe CI-ul sau scria necasatorit si actul de V-C a fost facut ca fiind necasatorit.Dupa 3 ani el a vandut imobilul.De la acea data imobilul a mai fost vandut.Acum sunt in divort si partaj si am dat intamplator de aceste acte in casa.Pot anula aceste acte al imobilului in cauza?
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire si nu stiu cum sa procedez.S-a dezbatut succesiunea dupa moartea tatalui.Terenul pe care il aveam era de 300 mp.La masurare,cand s-a facut cadastrul si intabularea a iesit in plus 21 mp,suprafata pe care a trebuit conform legii 213/1998-diferenta la masuratori sa o luam prin hotarare de la consilul local ,,in folosinta,,.
Acum vrem sa ne impartim prin iesire din indiviziune loturile ce ne revin mie si fratelui meu.Problema este ca el are suprafata de 209,eu 91,ce se face cu restul terenului care este in plus.Cum pot sa iau eu suprafata de 21 plus?Terenul plus se afla in partea pe care o doresc eu si este de fapt vorba de un gang de trecere intre mine si vecin.Nu doresc sa cumpar acest teren ci sa-l iau tot in folosinta dar suntem ambii frati trecuti in act cu el.Sper ca m-ati inteles in caz contrar voi reveni cu detalii.Multumesc frumos!
O zi minunata!