avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren indiviz cu drept de folosinta de la consiliul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren indiviz cu drept de folosinta de la consiliul local

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire si nu stiu cum sa procedez.S-a dezbatut succesiunea dupa moartea tatalui.Terenul pe care il aveam era de 300 mp.La masurare,cand s-a facut cadastrul si intabularea a iesit in plus 21 mp,suprafata pe care a trebuit conform legii 213/1998-diferenta la masuratori sa o luam prin hotarare de la consilul local ,,in folosinta,,.
Acum vrem sa ne impartim prin iesire din indiviziune loturile ce ne revin mie si fratelui meu.Problema este ca el are suprafata de 209,eu 91,ce se face cu restul terenului care este in plus.Cum pot sa iau eu suprafata de 21 plus?Terenul plus se afla in partea pe care o doresc eu si este de fapt vorba de un gang de trecere intre mine si vecin.Nu doresc sa cumpar acest teren ci sa-l iau tot in folosinta dar suntem ambii frati trecuti in act cu el.Sper ca m-ati inteles in caz contrar voi reveni cu detalii.Multumesc frumos!
O zi minunata!

Alte discuții în legătură

Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)
Abuz - teren in indiviziune babysee babysee Buna ziua, situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: a existat un lot in suprafata de aprox. 3000 mp; in 1998 am cumparat din acest lot suprafata de ... (vezi toată discuția)
Ce act se poate face? ContSters115512 ContSters115512 Buna seara! Cer si eu ajutorul intr-o problema asa cum fac toti cei de pe forum.Dupa decesul tatalui meu,am fost la notar sa dezbatem succesiunea,eu,unicul ... (vezi toată discuția)