avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate PLACINTA OCTAVIAN

Activitate PLACINTA OCTAVIAN

Răspuns la discuția debransare colterm tm
Buna seara,cum este Ladislau sant si eu dar revin cu inf.de ultima ora adica un locatar binevoitor mi-a facut sesizare la primarie ca sant debransat ilegal eu si mai 2 ap.insp de la primarie au venit acum o saptamina si mi-au zis ca sant ok legal chiar daca nu am de la colterm aviz favorabil,ieri au venit alti inspectori si mi-au zis ca sant ilegal si ca trebuie sa imi de-a amenda de 250 de lei in 48 de ore.
Din pct.lor de vedere sant legal dar trebuie sa imi dea amenda ca sa poata sa rasp.la sesizare dar tot ilegal ramin debransat.Azi am fost la AVOCATUL POPORULUI din cadrul cons.jud.timis si avocatul de acolo mia zis in momentul cand voi primi amenda sa merg sa i-o duc si el va face contestatie la amenda respectiva pt ca si el zice ca nu este normal sa primesc amenda eeu daca am toate aprobarile de la asociatie.INTREBAREA mea este:Ce sa fac sa platesc amenda pt ca este suma mica la 48 de ore,sau risc sa merg mai departe sa fac contestatie si in cazul in care primesc rasp.negativ de la instanta sa platesc 500 de lei ???
astept un rasp.de la cei care sant in masura sa ma ajute !
VA SALUT, d-le jhonpescar sunt de acord cu ceea ce spune-ti mai sus dar eu intreb ce modalitate este legala ca eu acum m-am debransat de la colterm mi-am montat centrala si vreau sa chem cenzorul si vicele de bloc sa le arat ca m-am debransat de la colterm si ce acte trebuie sa le dau lor(copii bineinteles) de la gaz si centrala ca sunt ok .
buna ziua , referitor la intrebarea lui johnpescar momentan nu am instalata centrala dar o voi monta in luna august si voi debransa sistemul centralizat de la stat ,si voi fi pe cel propriu si revin cu intrebarea in cazul meu in care eu ma incalzesc cu sistem propriu de incalzire ma pot obliga sa platesc si asociatiei caldura?deoarece cei de la colterm nu ma scot din contractul asociatiei.astept raspuns!

Buna ziua,referitor la raspunsul dat de farnel legat de teava de gaz,eu am teava de gaz in bloc din 2005 si eu sint investitorul tevii de gaz cand am zis ca ma incalzesc cu gaz mam referit la centrala termica pe gaz ,si revin cu intrebarea in cazul meu in care eu ma incalzesc cu sistem propriu de incalzire ma pot obliga sa platesc si asociatiei caldura?
Buna la toata lumea , ma bucur ca am dat de voi ,azi 21.06.2011am fost la colterm sa pun stampila pe contractul celor de la colterm cu asociatia impreuna cu cenzorul blocului care detine stampila asociatiei, si mam trezit ca NU mi sa aprobat debransarea si in care mi se explica ca nu mai sant debransati in bloc inainte de 2007 si ia explicat cenzorul ca avem un ap. in bloc debransat din 2002 legal si definitiv iar tipa de la biroul respectiv incerca sa imi explice ca nu mi sa aprobat din cauza ca doresc sa imi pun centrala termica ca asa reiese din p.v de la adunarea generala specific ca am toate actele de la asociatie si vecini aprobate inclusiv acel proiect de redimnsionare facut si nu a vrut sa imi faca actele ca nu a fost aprobat de sefii de acolo iar in actul trimis de ei la asociatie nici nu se punea vb de asa ceva si de fapt au insirat niste legi care se bat cap in cap.INTREBAREA mea este in cazul in care imi montez o centrala ce consecinte voi avea din parte celor de la colterm sau de la asociatie?pt ca ei nu ma scot din acel contract intre colterm si asociatie.
astept un raspuns din partea celor care pot sa imi dea niste sfaturi mai exacte.
specific ca cei de la colterm cand am depus actele miau spus sa ma apuc de lucrare iar acum ma aflu in situatia ca eu am platit deja centrala si urmeaza sa vina sa imi monteze,sa ma debransez si sa imi fac instalatia de incalziredin casa.in cazul acesta sant obligat sa platesc si la asociatie atita timp cit eu ma incalzesc cu gaz?
Buna seara,in primul rand va multumesc pt atentia care mi-ati acordata si raspunsuri.Referitor la Moderator ELGA doresc sa ma exprim ca in OUG 86/2010 ANEXA 3 la rubrica BUNURI IMOBILE se refera si la spatii locative in afara locuintei de domiciliu iar cel care de la mine din bloc care nu doreste sa imi dea acordul ca sa ma debransez de la reteaua de termoficare are o locuinta de servici pe numele lui ceea ce cred ca intra in aspectul legii de mai sus si nu a declarat-o ,de aceea doresc aceea lista si pentru ca de aceast ajutor au beneficiat doar cei din comitetul de cenzori si cei din cercul pe care il frecventeaza.Pe linga aceasta aceleasi persoane detin si la subsolul blocului boxein care au lucruri personal este ok dar si cele 4 uscatorii de la ultimul nivel care sant proprietate comuna si sant cu lacat deoarece la luat abuziv si nu se poate folsi nici un locatar de aceleasi aici vin cu L230/2007pct.C,vin cu alta problema din L230/2007 CAP3 ART10 proprietarii nu cunosc aspectele asociatiei de cel putin 2 ani nu au acces la acte chiar si in scris ma pun pe mine in acesta problema deoarece azi 6 iunie mam dus cu cererea sa imi dea anumite acte cum ar fi aceea lista cu pers care au primit ajutor,o copie dupa factura de la colterm,una de la retim cu gunoiul si listele cu semnaturi care siau dat acordul pt instalarea antenelor gsm pe bloc , si tot odata selectia de oferte pt reperarea liftului la care acestea se adauga ART.43 DIN L230/2007,SI ART37din aceeasi lege.sper sa mai imi da-ti niste raspunsuri referitor la problema mea.Va multumesc.
Buna,as dori sa intreb daca lista cu pers.care au primit ajutor de caldura este confidentiala sau nu , si cu ce lege pt interveni pt . a vedea aceea lista cu persoane de la administrator deoarece mi sa spus ca este confidentiala, avind in vedere ca din anumte surse din bloc am aflat ca anumite persoane care au primit subventii de la stat mai detin si un ap de servici pe linga apartamentul proprietate personala,ceea ce contrar legilor aparute in 2010 trebuie declarate si nu vor mai primi acele ajutoare de caldura,pe linga aceasta suma care este de persoana la plata gunoiului la bloc este de 9,27lei iar d-ul administrator incaseaza 13,30 fara sa imi de-a explicatii spunind ca daca vreau ceva sa ii cer in scris.astept un sfat din partead-voastra.O alta problema ar fi cum pot afla suprafata care este incalzita in bloc deoarece administratorul mia zis ca nu poate sa imi zica ,avind in vedere ca presedintele ne duca de nas ca el pune centrala de gaz colectiva la un bloc construit in 1970si are 10 nivele.=si ce sanse are sa se intepe in teava mea de gaz fara acordul meu(detin teava de gaz pe tot blocul si sint siingur racordat la ea).astept raspuns.
multumesc pt rasp. am fost deja si am dat o declaratie si acum astept rasp uns sa vd ce fac imi trimit amenda sau nu dar si agentul de acolo cu care am dat declaratia imi spunea ca sar putea sa nu primesc pt ca nu am autocolantul lipit pe geam si nu apare in poza lor . ORICUM MULTUMESC PT. RASP.mult respect in continuare
cine poate sa imi spuna cum sa procedez , acum 2 luni jumate am parcat involuntar pe linia continua pt biciclisti dar nu am incomodat trecerea prin fata masinii a biciclistilor deci am lasat spatiu suficient de trecere iar dupa ce mi-a facut poza comunitaru fara sa am lipit in parbriz autocolantul cu amenda mia zis ca sa-i dau actele si iam zis ca nu le am iar acesta dupa ce mia luat nr. de la masina mia trimis la firma o citatie prin care patronul meu a trmis datele mele din buletin iar acum sint invitat la ei pentru.....nu stiu ce urmeaza ,dar din cite am inteles pt. amenda este corect dupa atita timp si daca trebuie sa accept amenda sau nu pe data de 07-12 trebuie sa ma prezint la ei astept rasp.