revin cu o intrebare:
sunt angajata din iunie 1972 ,sunt nascuta pe 1 oct.1955 si as vrea sa stiu daca pot sa beneficiez incepind cu 1 oct.2010 de pensie anticipata ptr. ca dl.Tudor Valeriu mi-a raspuns ca imi trebuie 40 de ani vechime iar d-na Pintea ca imi sunt suficienti 30 de ani.Care raspuns e corect?MULTUMESC!
Dl. consultant fiscal vorbeste despre reg. de inventar al srl-urilor,la p.f.a. in reg. de inventar se inreg. obiectele de inventar /mij. fixe care au fost achizitionate ptr. activ.p.f.a.
1.As dori sa stiu daca impozitul minim pe care sunt obligate soc. com. sa-l plateasca este de fapt forfetarul anului trecut si daca pentru plata lui se va lua in in calcul ciftra de afaceri a anului 2009.(ma refer la situatia cind impozitul calculat de 16%este mai mic decit cel minim).:((#-o
2.O persoana care termina somajul de drept(in acest caz 15 luni)are dreptul la o prelungire (cu siguranta cu o plata mai mica)?:((
3.Din concediul de crestere copil de 2 ani se poate intra in somaj?
Va multumesc!
impozitul forfetar a fost calculat raportat la cifra de afaceri a anului 2008,iar acum la finele anului 2009 ar trebui facuta regularizarea .In cazul in care cifra de afaceri a anului 2009 este mai mica decit a anului 2008 se tine cont de platile facute in trimestrele anterioare si daca s-a platit mai mult se poate recupera ?