1.As dori sa stiu daca impozitul minim pe care sunt obligate soc. com. sa-l plateasca este de fapt forfetarul anului trecut si daca pentru plata lui se va lua in in calcul ciftra de afaceri a anului 2009.(ma refer la situatia cind impozitul calculat de 16%este mai mic decit cel minim).:((#-o
2.O persoana care termina somajul de drept(in acest caz 15 luni)are dreptul la o prelungire (cu siguranta cu o plata mai mica)?:((
3.Din concediul de crestere copil de 2 ani se poate intra in somaj?
Va multumesc!
imp.minim este forfetarul,dar daca va referiti la el pt.anul 2010,cred ca treb.sa mai asteptam.se discuta ca va fi aplicat numai in anumite domenii de activitate.vom vedea.se stabileste intradevar dupa cifra de afacei de la fine de an.
Din concediu de crestere copil se poate intra in somaj, si se iau in calcul veniturile din ultimile 12 luni din 24 , de inainte de a intra in concediu de crestere copil pana la 2 an. Conditia este de a fi lucrat 12 luni din 24 cu norma intreaga de 8 ore/zi, si nu partial, indiferent de salariul de incadrare.
Se intra direct in somaj, dupa incetarea concediului de crestere copil 2 ani, daca firma nu mai e activa. Se intra dupa cel putin o luna de munca, daca firma e activa, pentru a efectua preavizul de 20 zile lucratoare pt concediere datorita restructurarii postului.
Despre somaj
Liviav_87
Buna ziua.Am o problema...Am lucrat 2 ani jumate...din cauza disponibilizarilor a trebuit sa imi dau demisia(la cererea sefilor)..Nu am lucrat doua luni...si ... (vezi toată discuția)
Somaj
Anca1011
buna ziua,
Am un salariat al carui contract de munca a fost incheiat pe data de 08.04.2010. In perioada 16.09.2010-16.09.2012 a intrat in concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.