avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Bote

Activitate Marius Bote

Buna ziua colegi jurisi. .Este normal că aproape zilnic sa staționeze câteva ore o mașină de poliție locală din Primăria Constanța , in jurul casei mele, fără să se de-a jos din mașină sa întrebe ceva ? Pur și simplu stau câteva ore și pleaca. Mie mi se pare un filaj servil fata de anumiți politicieni locali. Poate de intimidare .O sa vorbesc între o zi cu ei să întreb ce caută anume. Mulțumesc colegi juristi. Unde sa fac o întrebare despre situația aceasta anormala ? Eu mai sunt critic civic al anormalităților
și abuzurilor din societate pe spațiul virtual.Doamne ajuta ! Mulțumesc frumos..Marius.
Buna ziua.Multumesc frumos.Dar eu nu am vechime ca jurist.Ci ca lichidator judiciar, specializare jurist.Si lacuna legislativa nu o incadreaza la profesiile juridice, din pacate.Ca si executorii.Mulumesc frumos.
Buna ziua la toata lumea, bine v am regasit cu sanatate ! Spuneti mi si mie va rog frumos, stiti anul acesta cand se da examenul de admitere de intrare la INM ? Multumesc frumos, Bote Marius. Lichidator .
Buna ziua.Tocmai această este problema.Ca nu am avut cunoștință de nici un eveniment legat de mine la acel moment.Nu exista franari, claxonare, tamponari, etc. Acrosari. Doamne fereste. Nu am observat nici un autobus la momentul virarii spre stanga.Altfel nu eram inconștient sa virez daca vedeam autobuz ..In filmuleț apare doar ca autobuzul venea din spatele meu si a oprit incet pana sa ajunga la mine.Atat. oricum, multumesc. Deci după mine, nu a fost accident propriu zis, nefiind nici tamponare. Nici o rea intenție din partea mea. Visa vis de incident.. Deci nici ,,părăsire loc accident ". Căci nu stiam.de acesta. Nu ai cum.sa părăsești ceva de care nu stii. Si Nici nu cred ca am tăiat fata autobuzului, cu sau fara intentie. Nu as fi facut asa ceva.Trebuie scoase si alte probe conform Cp si Cpp.Cedo. Dupa mine. Mărturii, expertize, filmări video ale camerelor clădirilor din zona. Nici nu stiu daca doar filmarea din bus are legitimitate,tehnica, aviz legal metrologic. Daca aparatul este avizat metrologic. Trebuie multe alte probe. Fimuletul.din interiorul autobuzului. ...etc. Concludente cu privire la incident.De pildă traseul busului pana la apropierea de mine, viteza lui, trebuia sa aiba max 30, fiind aproape de intersecție, conform Codului Rutier, daca si a luat toate măsurile de precauție pentru pasageri.Si ca amănunt, autobuzele Bus de la noi, au toate geamurile negre , inchise, fumurii, cu vizibilitate redusă. Si doamna spune ca nu avea bară de susținere de siguranță în fața, la scaun, pe scaunul pe care stătea., la cazatura.De aceea s a dus in fata la cazatura. Detalii foarte importante. Oricum, o sa încetez să mai scriu despre acest subiect. Legea. Doar Dvs. Scrieti va rog frumos daca mai aveti sfaturi utile.Eventual scriu despre alte subiecte juridice. Sanatate si multumesc frumos. Doamna sa fie sănătoasă. Asta e esențial.Zi binecuvântată la toti !

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca s-a retinut vatamare corporala din culpa, este posibil sa se dispuna extinderea urmaririi penale si sub aspectul savarsirii infractiunii de parasirea locului accidentului.
Daca nu aveti calitate, momentan nu se poate consulta dosarul. Este bine daca v-ati angajat avocat.

Multumesc frumos.Sanatate la toata lumea !

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca s-a retinut vatamare corporala din culpa, este posibil sa se dispuna extinderea urmaririi penale si sub aspectul savarsirii infractiunii de parasirea locului accidentului.
Daca nu aveti calitate, momentan nu se poate consulta dosarul. Este bine daca v-ati angajat avocat.

Multumesc frumos.Sanatate .

Andreea Dana Fodor a scris:

Buna dimineața,

Daca tot tineti legătura cu doamna (persoana vătămată), întrebați-o daca are certificat medico-legal, fiindcă doar daca are peste 90 zile de îngrijiri medicale se poate pune în mișcare acțiunea penală. Daca dumneaei refuza sa se prezinte la INML, procurorul poate solicita efectuarea unui raport de expertiză medico-legală în baza actelor medicale pe care le poate solicita de la unitatea primiri urgențe la care s-a dus doamna in seara accidentului (daca s-a dus).

De asemenea, e important de aflat daca a formulat plângere prealabilă. In lipsa numărului necesar de zile de îngrijiri medicale sau a plângerii, se va dispune clasarea cauzei.

Daca ați dobândit deja calitatea de suspect in dosar, puteți solicita procurorului sa vă admită cererea de studiu dosar, pentru a vedea in concret ce acte de urmărire penală s-au efectuat.

De asemenea, daca aveți calitatea de suspect, puteti solicita și efectuarea unei expertize tehnice auto pentru a stabili modul în care s-a produs accidentul, care șofer a declanșat starea de pericol etc.

Problema e că astfel de dosare se soluționează foarte greu, astfel că trebuie să vă înarmați cu răbdare.

Juridic , rutier .Buna seara. Problema neclară, neprevăzută. Am fost anuntat de poliția rutieră într o zi a.c. de implicarea mea intr o vătămare corporală din culpă ca sofer. Fara sa vad, să aud, să mă lovesc cu cineva sau ceva. Istoricul spus de rutieră. Un bus a pus frâna brusca, în apropierea unei intersectii semaforizate, o femeie din spate cade în autobuz, se lovește la cap. Nu stiu cum. Spărtură de cap cu hematom asa cum.reiese din Ct din data si ora evenimentului. Șoferul ca sa se disculpe, da filmulețul rutierei cu întoarcerea mea prin fata benzii lui, la mare distanta.Este posibil sa acesta sa fi franat la o trecere de pietoni din apropierea intersecției cu pricina. Si apoi povestea cu întoarcerea mea. Ca alibi. M a chemat urgent la rutieră, unde mi sa luat alcoolul, eu sunt nebautor. Ma înștiințează ca se fac cercetări pentu vătămare corporală din culpă.Repet.Eu nu am observat nimic la acel moment, de aceea mi am.continut drumul. Am permisul reținut.A trecut o lună și ceva. Doamna nu a avut spitalizare. Munceste.Tin legatura cu dansa .E spre vindecare. O mai ajut. Am inteles ca pe șoferul de bus nu il intereseaza. Am plătit un avocat...si eu sunt licențiat . Stiu ca este perioada de 3 luni pentru plangere. .Am vorbit si cu un expert judiciar auto. Ce sa fac? Sunt îngrijorat. Sunt neclar, nelămurit . Va multumesc frumos. Cercetarea prealabilă o pot vedea, pot contesta actele de cercetare ? Sau sa stau calm.Eu cred ca da..Seara frumoasa ! Sanatate va doresc ! Doamne ajuta la toata lumea buna ! Prefer anonimatul va rog frumos. Multumesc mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua..Nimeni nu e mai presus de lege. Deci nici presedintii sau administratorii de bloc. Primariile ar trebui sa le verifice mai strict, activitățile dar nu o fac.. Din pacate fac cam ce vor.Sanatate.
La multi ani sanatate, de Sfintele Paști!
Multumesc frumos.