avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Bote

Activitate Marius Bote

Bună seara . Referitor la președintele unri asociații de proprietari..
Un presedinte de asociație de proprietari , face spărturi în peretele de pe hol al apartamentului unui proprietar, chipurile pentru o avarie, dar fara sa anunțe proprietarul. Este rugat sa repare la loc peretele, dar refuza de 2 luni. Refuza sa răspundă la mesaje. Ce legi încalcă, , și cum îl pot forta sa se conformeze. Legal.. Este vorba de nesimture. Crasa. Proces? Este practic vorba cred și de o distrugere. Si abuz intrucat refuza sa repună peretele la starea lui inițială.. Mulțumesc frumos.. Seara frumoasa.
Bună seara. Va rog frumos răspuns. Ce sanse sunt ca să se aprobe cuiva o Cerere de transfer la cerere , conform Codului Adminstrativ, de la Vama AVR , la Direcția de Combatere a Fraudelor Fiscale, ANAF ? Care activează prin detașare la Parchete, tot pe post de inspector . Tot in cadrul MF. Persoana este functionar public. Mulțumesc frumos de răspuns.. Seara frumoasa. Sănătate.
Buna seara. Spuneti mi și mie va rog frumos, ce pot sa fac daca urmare apelarii la un service auto, mi s a factura un preț exagerat de mare. Pentru piese schimbate de 400 de lei mi s a perceput manopera de 600 de lei. Exista un plafon legal la tarife pentru service auto? Mulțumesc frumos..
Bună dimineața. O întrebare la colegi despre pensii. O femeie de 64 de ani fără activitate acum, dar cu 13 ani de vechime , poate ieși la pensie acum ? Si dacă da, articolul de Lege va rog frumos. Sănătate. Zi frumoasa!
Acțiune pe civil sau pe dreptul muncii? Sunt funcționar. Sunt și dizabil neurologic. Cu drepturi de catre ANPD. . Mersul la acest serviviu a devenit ceva trist. Am mai patit o tot in acelasi sistem in anii 2007, dsr nu am reactiionat cu nimic. Din pacate. Si am fost nevoit sa plec. Ca un fraier. Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Constituie hărţuire morală la locul de muncă şi se sancţionează disciplinar, contravenţional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern şi/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condiţiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnităţii angajatului, prin afectarea sănătăţii sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre următoarele forme:
a) conduită ostilă sau nedorită;
b) comentarii verbale;
c) acţiuni sau gesturi.

Constituie hărţuire morală la locul de muncă orice comportament care, prin caracterul său sistematic, poate aduce atingere demnităţii, integrităţii fizice ori mentale a unui angajat sau grup de angajaţi, punând în pericol munca lor sau degradând climatul de lucru. În înţelesul OG 137/2000, stresul şi epuizarea fizică intră sub incidenţa hărţuirii morale la locul de muncă.
www.avocatnet.ro/articol_648...



Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă exista a situație neplăcută la serviciu și se tipa la tine în continuu, te privează de drepturi egale cu toți colegii, sunt în continuu nemulțumiți de tine, ca și când ar vrea sa te facă sa pleci, deși sunt persoana cu dizabilitate, ce ma sfătuiți sa fac? Înțelegere la sefi nu găsesc.. Mulțumesc frumos. Desi alfel cred ca nu se pototolesc. Am doar un an de cand am inceput aici. Si sunt deja marginalizat Așteaptă cred sa ies la pensie. Medical sau cum o fi. Sănătate. Ultima soluție o găsesc în justiție. Seara frumoasa.
Răspuns la discuția Drept si religie....
Familia mea este ortodoxa. Și descendentii..Și ascendenții. Iisus este reperul nostru . De aceea avem si așa ispite. Duminică este ziua de odihna. A crestinilor. Duminică este cea mai Sfântă zi. Dedicata lui Hristos. Și Sf Vineri. Dar la urma urmei, oameni să fim. Unii cu altii. Indiferent de religie. Sa ne respectam. Sănătate.

eclair a scris:

Sunteti jurist, dar Nu sunteti avocat. E spus cu tot respectul. Exact aceasta este nuanță între un jurist și un avocat. juristul cunoaște legea doar pentru ca este absolvent de drept avocatul a făcut ceva în plus în afara de examenul de licența.Examene, experiență în sala de judecata, cazuri multiple civile, penale, comerciale. Dar nu acesta este subiectul. observ ca va simtiti insultat de oricine nu este de acord cu dv. Știți "libertatea ta începe unde se sfarseste a mea " spunea un filozof. Va las să-l descoperiți singur. Sincer habar nu am unde este certificatul meu de botez sau al fetelor mele. Și nici nu mă preocupa, nici pe mine și nici pe ele. Dumnezeu este unul singur și nu cred ca a decretat ca dovada a credinței o hârtie oarecare, recte certificatul de botez. Cui îl vor arata nepoții dv de 10 luni? Dacă copiii dv. nu îl vor este absolut dreptul lor. Sunt copiii lor și ei decid pentru ei, cel putin pana vor fi majori. Mersul la biserica duminica, obligatoriu? Și dacă eu vreau sa mă duc luni, care este problema. Se supăra Dumnezeu pe mine? Nu cred. Biserica este deschisa oricând. Acesta este rolul ei. S-ar putea ca acești copii ai dv. sa fi căpătat o oarecare adversitate fata de religie dacă dv. nu ati făcut altceva decât sa insistați cu dogmele religioase. Poate greșesc. Sau ca avocat ce sunt ,știți cum se spune uneori faci pe avocatul diavolului ;))) îmi vine ideea ca fiica dv și soțul ei au decis să-și boteze copiii în alta religie, iar dv. ati " dublat " botezul....oricum, e vacanta și facem pauza de la problemele serioase. Pot sa va spun ca fiica mea cea mare s-a căsătorit în religia catolica desi este ortodoxa, iar preotul nu a avut nimic de obiectat, iar evident copiii dacă și când vor veni vor fi botezați exact cum vor dori părinții. Eu am constatat doar ca slujba a fost mai scurta și mai ales ca se sta pe scaun. ;) .Dar cum spuneam e vara și vacanta. Apropo de fanatismul religios va recomand sa citiți "Povestea roabei" de Margaret Atwood . este un exemplu unde poate ajunge o societate care duce la extrem dogma religioasa. Este întruchiparea lui "somnul rațiunii naște monștri". O vacanta frumoasa va doresc.

Răspuns la discuția Drept si religie....
Certificatul de Botez Certifica Documentar Botezul făcut în fața lui Dumnezeu. Îl desăvârșește. Că dovada documentară. Lumea nu stie.. Sănătate.

gi-jane2 a scris:

A fi credincios nu înseamnă a fi fanatic..

cum de altfel, nu te face credincios certificatul de botez

Răspuns la discuția Drept si religie....
Și ce legătură are decapitarea brutală a Brancovenilor.... cu certificatul de botez ? Nu este pertinenta. comparația. Justificată. Am dat doar exemple de înaintași martiri români ortodocși.... Pentru cine cunoaște.. Sănătate.

gi-jane2 a scris:

Ștefan Cel Mare, Mihai Viteazul, întemeietorii României, Brancovenii, au fost crestin ortodocși

Bănuiesc ca pt ei nu a contat ca nu aveau scris certificat de botez .

Răspuns la discuția Drept si religie....
Sunt Jurist. Am deschis și chiar câștigat procese. Pe drept. Asa ca nu voi avea nevoie de avocat. A fi credincios nu înseamnă a fi fanatic.. Confundați lucrurile. Ispitele sunt multe azi. Știți ce inseamna , nu ? Adică dezbinarea oamenilor....chiar noi între noi, cei de pe Avocat Net, colegi între ei, vecini, părinți de copii, ce mi se intampla mie acum. Testul cel mai bun pentru un credincios este mersul Duminica dimineata la Biserica. Certificatul de Botez daca ati fi studiat este obligatoriu in alte tari mai civilizate.... Grecia, Spania etc. Ei sunt mai prosti atunci atunci.. Dupa cum spuneti. Copii mei sunt inteligenti ca il refuza..Asa ati spus.. Eu sunt mai prost ca il cer. Asa inteleg eu lucrurile. Va doresc numai bine. Este o jignire. Si cereti Certificatul de Botez la toata familia dumneavostra, inclusiv cel.de Cununie religioasa. Preotii trebuie sa vi le elibereze. Neconditionat. Prin asta isi asuma și scriptic documentar actul Botezului micutului.. Pace.Sănătate.

eclair a scris:

Doamne. Suntem în anno domini 2023??? sau în 1300? Bigotismul și fanatismul au adus suficiente nenorociri în istoria omenirii. Relația fiecăruia cu Dumnezeu este o relație personală, nu depinde de o hârtie intitulată "certificat de botez". Dv. de fapt doriți sa va convingeți copiii ca aveți dreptate , scriind pe un forum juridic și sperând ca veți găsi adepti. În opinia mea, veți găsi un avocat destul de , cum sa spun, amuzat care sa va perceapă un onorariu ,a vând în vedere un proces pierdut din start și care nu necesita mult de munca. Eu ca avocat v-aș refuza din start, dar pe principiul "crede și nu cerceta" veți găsi persoana potrivită. Un sfat de la o mama, cel de avocat l-ați primit. Veți reuși cu succes sa va îndepărtați copiii, iar nepoții va vor ocoli. Vrei sa le povestiți din Biblie, ok, e o carte cu destule învățăminte utile, oricum nu din Vechiul Testament aș zice, pentru ca acolo ochi pentru ochi, etc nu reprezintă o pilda prea buna. Mă bucur pentru copiii dv. ca sunt inteligenți, judeca cu capul lor și lasă pupatul moaștelor altora. O zi buna și înțelepciune va doresc.