avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii. Raspundere delictuala. Bună ziua ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii. Raspundere delictuala. Bună ziua stimati colegi. Intrebare.. Caz real. La o convocare ...

Bună ziua stimati colegi. Intrebare.. Caz real.
La o convocare pentru audiere la o comisie, presupun de disciplina , pentru o presupusa sesizare pentru fapte de hartuire morala si pe baza de sex, vizibil calomniatoara, abuziva, venita de la o colega ostila pentru un coleg , acesta vulnerabil fiind si printr-un handicap, el de fapt fiind victima abuzurilor acestei angajate, persoana reclamata, are dreptul sa ceara reprogramarea datei audierii, sau sa ceara informații sumare punctuale concrete, despre motivele convocării pentru audiere ? Pentru pregătirea apărării. Menționez ca aceste soliicitari.au fost refuzate de către membra comisiei de la Biroul Resure Umane ..Nemotivat. De asemenea ce pârghie legala are reclamatul , pentru a cere daune morale , reclamantei abuzive? Pentru deranjul fizic și moral făcut prin aceasta sesizare abuziva si calomniatoare.. Pentru ponegrirea demnitatii celui reclamat. Pe nedrept. Ce drepturi legale legitime are cel chemat pentru audiere , pentru respectarea dreptului la apărare ? Mulțumesc frumos. Cu stima, Bote Marius. Jurist, auditor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2025
Marius Bote, Practician in insolventa
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 06:56, 17 Februarie 2025
1. Găsiți în Codul Muncii de la art. 247 răspunsuri. Modul în care se desfășoară o cercetare disciplinară este obligatoriu a fi prevăzută în Regulamentul Intern. În convocatorul la audiere este obligatoriu a fi prevăzut obiectul convocării, ora data și locul în care se va desfășura. Angajatul are dreptul să fie asistat de un avocat sau de reprezentantul sindical. Înțeleg că ați primit o convocare, ce scrie acolo?! Cât despre eventuale daune... doar la instanță și foarte bine motivat.
Bună ziua. Nu mi s au prezentat acuzele aduse concret. Sunt functionar public. Se aplica Codul Administrativ. Mi se pare ciudata urgenta audierii mele. Joi am primit mail. Marți sa ma prezint. Nu cunosc sa fi hartuit cu ceva pe aceasta colega. Din contra. Eu am fost umilit și denigrat, disprețuit de aceasta. Izolat. Sa nu fabrice martirii mincinoase. Practic nu știu ce vrea de la mine, ce are cu mine. De ce. Nu comunica cu mine nici măcar profesional de minim 8 luni. Ii voi depune și eu sesizare la instituție penttu hartuire morala . Discriminare. Sunt persoana cu dizabilitate. Are gânduri necurate. Multumesc frumos. Sănătate.
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Citația pentru audierea funcționarului public a cărui faptă face obiectul sesizării se comunică împreună cu un exemplar al sesizării, precum și cu copii ale înscrisurilor depuse de către persoana care a formulat sesizarea, dacă este cazul.
După primirea citației, a sesizării îndreptate împotriva sa și a înscrisurilor depuse de persoana care a formulat sesizarea, funcționarul public poate să formuleze o întâmpinare, până la termenul-limită la care comisia de disciplină administrează probele, care să cuprindă răspunsul la toate capetele de fapt și de drept ale sesizării, precum și mijloacele de probă prin care înțelege să se apere.

2. Comisia de disciplină are obligația de a asigura accesul neîngrădit al persoanei care a formulat sesizarea și al funcționarului public a cărui faptă a fost sesizată la documentele utilizate în sau rezultate din activitatea comisiei de disciplină privind fapta sesizată ca abatere disciplinară.

3. Persoana cercetara disciplinar poate solicita amanarea audierii pentru motive temeinice, in opinia mea.
Dl.Vasile, este o audiere pentru sesizare la legea hartuirii morale 167/2020. Este valabila regula si aici ? Știu ca nu am facut nimic a fi fapta de hartuire morala sau pe criterii de natura de sex. Este o făcătură. O calomnie. Deci nu mi s a pus la dispoziție nici un document, în afara invitației la audierea de marți 28.02.2o25. La rândul meu, fiind îndreptățit, am.depus ieri acțiune la Tribunal și sesizare la forul tutelar, tot cu obiect de hartuire și discriminare.. Asa nu se mai poate.. Femeia aceasta cred ca are ceva cu mine. Rau. Sefii nu fac nimic ca sa modereze atmosfera..Cum.sa ma prezint marți la grabnica audiere? Multumesc. Seara frumoasa.

Cornel Vasile a scris:

1. Citația pentru audierea funcționarului public a cărui faptă face obiectul sesizării se comunică împreună cu un exemplar al sesizării, precum și cu copii ale înscrisurilor depuse de către persoana care a formulat sesizarea, dacă este cazul.
După primirea citației, a sesizării îndreptate împotriva sa și a înscrisurilor depuse de persoana care a formulat sesizarea, funcționarul public poate să formuleze o întâmpinare, până la termenul-limită la care comisia de disciplină administrează probele, care să cuprindă răspunsul la toate capetele de fapt și de drept ale sesizării, precum și mijloacele de probă prin care înțelege să se apere.

2. Comisia de disciplină are obligația de a asigura accesul neîngrădit al persoanei care a formulat sesizarea și al funcționarului public a cărui faptă a fost sesizată la documentele utilizate în sau rezultate din activitatea comisiei de disciplină privind fapta sesizată ca abatere disciplinară.

3. Persoana cercetara disciplinar poate solicita amanarea audierii pentru motive temeinice, in opinia mea.

Marius Bote, Practician in insolventa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, da ..intrucat este vorba despre o cercetare disciplinara.

Alte discuții în legătură

Comisie de cercetar disciplinara Anonimmus Anonimmus Buna ziua, Am revenit cu câteva întrebări. Săptămâna trecută am primit o Convocare pt cercetare disciplinara, unde nu s-a specificat obiectul ... (vezi toată discuția)
Data "faptei" de hartuire la locul de munca godspeed godspeed Buna seara. Intr-o decizie de clasare a unei sesizari de hartuire la locul de munca, comisia de disciplina a unei institutii publice invoca neindeplinirea ... (vezi toată discuția)
Convocare la cercetare disciplinara in concediu de odihna. pot fi sanctionata in caz de neprezentare la comisia de disciplina? iolanda15 iolanda15 Am rugamintea de a-mi se da un raspuns juridic la urmatoarea situatie: Am solicitat concediu de ogihna angajatorului cu cca. 10 zile inainte de data ... (vezi toată discuția)