avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii. Raspundere delictuala. Bună ziua ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii. Raspundere delictuala. Bună ziua stimati colegi. Intrebare.. Caz real. La o convocare ...

Bună ziua stimati colegi. Intrebare.. Caz real.
La o convocare pentru audiere la o comisie, presupun de disciplina , pentru o presupusa sesizare pentru fapte de hartuire morala si pe baza de sex, vizibil calomniatoara, abuziva, venita de la o colega ostila pentru un coleg , acesta vulnerabil fiind si printr-un handicap, el de fapt fiind victima abuzurilor acestei angajate, persoana reclamata, are dreptul sa ceara reprogramarea datei audierii, sau sa ceara informații sumare punctuale concrete, despre motivele convocării pentru audiere ? Pentru pregătirea apărării. Menționez ca aceste soliicitari.au fost refuzate de către membra comisiei de la Biroul Resure Umane ..Nemotivat. De asemenea ce pârghie legala are reclamatul , pentru a cere daune morale , reclamantei abuzive? Pentru deranjul fizic și moral făcut prin aceasta sesizare abuziva si calomniatoare.. Pentru ponegrirea demnitatii celui reclamat. Pe nedrept. Ce drepturi legale legitime are cel chemat pentru audiere , pentru respectarea dreptului la apărare ? Mulțumesc frumos. Cu stima, Bote Marius. Jurist, auditor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2025
Marius Bote, Practician in insolventa
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 06:56, 17 Februarie 2025
Bună dimineața. Îmi puteți spune si mie temeiul legal al celor sfătuite, va rog frumos ? Din capul locului , spun ca este o facatura, Eu am fost cel persecutat, lezat de multe drepuri, si nu am depus sesizare, am așteptat binele, acum ma trezesc eu cu sesizare. Lupul acuza oaia de ucidere . Avand in vedere ca sunt salariat cu handicap, și au fost perioade cand am fost suprasolicitat, peste puterile mele, pot spune ca am fost abuzat , fiind chiar vorba de exploatarea persoanelor vulnerabile. Pare a fi o conspiratie. Am de luptat. Asta este. Pot inventa probe false. Dar totul se plătește.. Mulțumesc. Sănătate, dl.Cornel Vasile.

Cornel Vasile a scris:

In opinia mea, da ..intrucat este vorba despre o cercetare disciplinara.

Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2025
Marius Bote, Practician in insolventa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Ad-tiv
art. 492
(2) Constituie abateri disciplinare următoarele fapte:
....
n) alte fapte prevăzute ca abateri disciplinare în actele normative din domeniul funcției publice și funcționarilor publici sau aplicabile acestora.
..

OUG 137/2000
art. 2
....
(5^4) Angajații care săvârșesc acte sau fapte de hărțuire morală la locul de muncă răspund disciplinar, în condițiile legii și ale regulamentului intern al angajatorului. Răspunderea disciplinară nu înlătură răspunderea contravențională sau penală a angajatului pentru faptele respective.
Bună dimineața. Ma referam la temeiul legal pentru desfășurarea anchetelor disciplinare. Drepturi și obligații.. Este o acțiune denigratoare și calomniatoare.. Nu sunt lămurit întru totul. Cu toate ca am.vb. si cu avocați. Cert. Este ca nu mi s au respectat aceste drepturi legate spuse de dvs..Nu mi s a înmânat nici o copie după sesizarea depusa pentru audierea de mâine 18.02.2025. Este o acțiune cu mare presiune . Sa vad cum ajung la București mâine pe zăpadă aceasta. Cei de la Bucuresti au spus ca nu accepta reprogramare.. Deja mi se pare dubios.. De fapt eu sunt victima aici. Cel persecutat și marginalizat de la angajare din 2o22 . Si cineva a depus sesizare. Lupul depune sesizare de agresivitate impotrva oii. Specific. Dumnezeu sa ma ajute. Sa ne ajute. Sănătate.. Mulțumesc.. Zi frumoasa.

Cornel Vasile a scris:

Codul Ad-tiv
art. 492
....
n) alte fapte prevăzute ca abateri disciplinare în actele normative din domeniul funcției publice și funcționarilor publici sau aplicabile acestora.
..

OUG 137/2000
art. 2
....
(5^4) Angajații care săvârșesc acte sau fapte de hărțuire morală la locul de muncă răspund disciplinar, în condițiile legii și ale regulamentului intern al angajatorului. Răspunderea disciplinară nu înlătură răspunderea contravențională sau penală a angajatului pentru faptele respective.

Da.Cu respectarea termenelor legale de prescripție. Pentru contravențional 6 luni de la data săvârșirii și la faptele presupuse penale în termen de 3 luni. Sesizarea prealabila. Ca în toate cazurile juridice funcționează prezumția de nevinovăție. Pana la o hotărâre judecătorească definitiva.. Și principiul contradictorialitaii. Administrarea legala a probelor. Doamne ajuta!

Cornel Vasile a scris:

Codul Ad-tiv
art. 492
....
..

OUG 137/2000
art. 2
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie de cercetar disciplinara Anonimmus Anonimmus Buna ziua, Am revenit cu câteva întrebări. Săptămâna trecută am primit o Convocare pt cercetare disciplinara, unde nu s-a specificat obiectul ... (vezi toată discuția)
Data "faptei" de hartuire la locul de munca godspeed godspeed Buna seara. Intr-o decizie de clasare a unei sesizari de hartuire la locul de munca, comisia de disciplina a unei institutii publice invoca neindeplinirea ... (vezi toată discuția)
Convocare la cercetare disciplinara in concediu de odihna. pot fi sanctionata in caz de neprezentare la comisia de disciplina? iolanda15 iolanda15 Am rugamintea de a-mi se da un raspuns juridic la urmatoarea situatie: Am solicitat concediu de ogihna angajatorului cu cca. 10 zile inainte de data ... (vezi toată discuția)