Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
Buna seara.
Considerati ca multitudinea (5 la numar) de cercetari si sanctionari disciplinare ilegale pot fi folosite ca dovezi pt proces daune morale?
Faptul ca cercetarile si sanctionarile au fost ilegale pot demonstra 100 %, intrebarea este in cat timp se prescrie dreptul de a initia o chemare in judecata pt hartuire morala avand in vedere ca nu mai sunt angajatul institutiei de un an jumatate.
Hartuirea a inceput in Februarie 2010.
Cateva exemple:
Am fost chemat la cercetare disciplinara dar cand am primit decizia de sanctionare am observat ca a fost emis concomitent cu convocarea in aceeasi zi sanctiunea fiind reducere salar timp de 3 luni.
Alta data am fost chemat la alta cercet discip , cand am ajuns la sediu nu mi s a permis accesul.
Am fost supravegheat prin video, orice iesire din unitate era urmarita si ulterior am fost sanctionat.
Trebuia sa cer aprobare pt orice iesire din unitate de la doi superiori, din centrala, atat in scris cat si verbal, iar daca intarziam 2 minute atunci eram amenintat prin e mail ca se va face referqat si voi ajunge in fata comisiei disciplinare, fiind numit totodata mincinos intr un e mail.
Pe baza unei notite facute de unul dintre colegi si trimis la sefi am fost acuzat ca vreau sa creditez o firma care stiu ca este in faliment.(am fost dir de banca). fiind cercetat si sanctionat disciplinar pt acest lucru. /iar la 2 saptamani dupa ce m au concediat au aprobat creditul pt firma respectiva care nu era in faliment, acest lucru a inventat doar colega care a facut notitele.
Si inca multe alte dovezi.
Considerati ca merita sa incerc sa i chem in judecata pt hartuire tinand cont de aspectyele enumerate?
~ final discuție ~