avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am citit ca a fost emis : Ghidul pentru implementarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am citit ca a fost emis : Ghidul pentru implementarea metodologiei ...

am citit ca a fost emis : Ghidul pentru implementarea metodologiei privind prevenirea și combaterea hărțuirii pe criteriu de sex, dar și a hărțuirii morale la locul de muncă a fost adoptat, prin HG, de Cabinetul Ciolacu. T.
Dar daca hartuitorvul este chiar conducatorul institutiei?ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 19 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cadrul instituției/angajatorului se va sancționa disciplinar orice persoană despre care s-a dovedit că a hărțuit o altă persoană, aceasta putând duce inclusiv până la concedierea de la locul de muncă.

In speta, trebuie sa sesizati angajatorul care va demara procedura cercetarii disciplinare.

Un angajat care a fost supus hărțuirii poate, de asemenea, să facă o plângere la alte instituții care au competențe în domeniul hărțuirii.Aceste plângeri se pot face conform prevederilor Legii nr. 202/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, la:
– inspectoratul teritorial de muncă;
– Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării;
– instanțele de judecată;
– organele de cercetare penală dacă hărțuirea este atât de gravă, încât se încadrează în formele prevăzute de Codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, Întreb pentru cineva din învățământ. aș dori să ... marl marl Buna, Întreb pentru cineva din învățământ. Aș dori să vă spun că această persoană este constant controlată de directoare prin diverse inspecții ... (vezi toată discuția)
Mobbing sau hartuirea psihica a angajatului tarsa tarsa as dori sa stiu daca in Romania exista o lege care protejeaza angajatul impotriva hartuirii psihice si care sunt sansele de castig in caz de proces cu ... (vezi toată discuția)
Despre hartuirea morala la locul de munca albu_ionel2002 albu_ionel2002 Buna ziua Doresc sa stiu despre hartuirea morala la locul e munca cum putem sa punem capat ... (vezi toată discuția)