avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters116232

Activitate ContSters116232

Buna seara, cat dureaza publicarea unor acte in Monitorul Oficial in Belgia ?E la fel ca in Romania 10 zile sau?
Răspuns la discuția Succesiune
Cum pot sa renunt daca sunt in strainatate?Numai la ambasada sau se poate face si la notar hartia de renuntare la succesiune ?Si dl respectiv la fel .Sa renuntam amandoi in favoarea fratilor mei.
Ea era in concediu medical in Belgia .Desi a muncit 20 si ceva de ani si in Romania nu a mai contribuit de 7 ani de cand muncea acolo.Sotul la fel munceste acolo dar anul asta iese la pensie in Romania.Deci pe scurt dupa ce ca nu ai luat o luna de pensie dupa 20 si ceva de ani munciti nu ai dreptul nici la asta ca nu esti pensionar....bune legile astea ale statului Roman.Fratele meu s-a ocupat de actele de repatriere si de ce tine de ro nu stiu acum ce putem schimba.
Acest ajutor de inmormantare se da la toata lumea? Ca in prima instanta ne -a spus de la casa casatoriilor /casa pensiilor ca nu se da nimic daca nu e pensionara.Care sunt criteriile de acordare al acestui ajutor?
Multumesc mult de raspuns!
Da banuiesc ca un avocat direct o sa ma lamureasca .Are vre o importanta ca e dat de parinti ei apartamentul cu act de vanzare cumparare nu mostenire?
Da asa a fost pe numele de fata,cu multi ani luat inaite de aceasta casatorie.
Pai deci nu are sotul drept la apartament in acest caz sa inteleg? Cineva a dat un cu totul alt raspuns mai sus.
Mama mea a murit in Belgia ,era recasatorita si din prima casatorie suntem 3 fratii.
Dupa deces contul curent i s-a blocat ca am inteles ca se considera deja mostenire.Daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii referitor la drepturile sotului si al copiilor in Belgia in urma decesului.Sau trebuie apelat la un avocat ?
Multumesc mult de raspuns!