avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate karmy

Activitate karmy

Buna dimineata. Problema mea este urmatoarea: cum il pot opri pe fostul sot sa imi mai intenteze procese pt ca de aproximativ 4 ani stau numai pe usile Judecatoriei? Pana in acest moment am 20 de procese. Numai in acest an am pe rol 5. Duce lipsa de activitate si ma tot da in judecata pentru orice, drept razbunare ca am cerut sa fie executat silit sa mi pot obtine pensia minorului stabilita de instanta. Va rog sa ma ajutati. Nu mai stiu ce sa fac sa l opresc. Mi am pierdut si locul de munca din aceasta cauza....
Răspuns la discuția Executare silita minor
Doamna scumpa v am raspuns deja in privat de ceva vreme dar se pare ca nu ati vazut mesajul.
aureliaalexe a scris:

stimabile - daca nu stiti nu mai vorbiti aiureli...toate procedeele ce succed actiunile nu sunt de dezbatut. eu am vrut sa punctez ceva f sensibil si a nume sufletul acelui copil. stim cu totii cum sunt legile in romania, stim cu totii cum se actioneaza si cand...si cati bani iti trebuiesc..dar mai trebuie sa stim si ca legea-i lege pt toti - iar ce am avut si voi avea mereu de sustinut este dreptul copilului NIMENI NU POATE OBLIGA/FORTA COPILUL SA MEARGA CU CELALALT PARINTE...FIE SI CU EXECUTARE..E EXCLUS ASA CEVA. S-A SAVARSIT UN ABUZ DIN PARTEA UNOR INCONSTIENTI AI LEGII, AL PARINTELUI ANIMAL SI AL MAMEI (CARE PROBABIL IN NESTIINTA DE CAUZA - NU A STIUT CA NU I SE POATE LUA CU FORTA - IAR O LEGE PE HARTIE NU POATE CONDAMNA SUFLETUL SI INTEGRITATEA ALEGERII UNUI COPIL. ca sa-i dam sfaturi unde si ce sa ceara - in primul rand dna trebuie sa stie si sa nu mai permita ca aceste abuzuri sa aiba loc - unde nu ea sufera....ci doar copilul, care va ramane cu sechele f mari. si intradevar are nevoie de ajutor specializat de la un psiholog. dgaspc -ul va veni in ajutorul dne - daca dna merge direct acolo si intreaba frumos doamnele ce poate face . iar dnei cu problema - i-am oferit suportul...desi vad ca a evitat sa-mi mai dea de veste - am rugat-o sa ma contacteze sa o pot indruma si ajuta...si a fost in zadar. dar totusi am continuat sa scriu pt ca mai sunt si alte persoane in acelasi caz si presupun ca vor fi interesate sa se foloseasca de informatiile necesare. dna se da din colt in colt ca nu stie ce sa faca - iar cand i se ofera un suport - intoarce spatele. adevarat interes. ce sa spunem.


Răspuns la discuția Executare silita minor
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si voi incerca sa dau cateva lamuriri. Atunci cand, copilul m a sunat disperat din market ca l a lasat singur, numai la politie si DGASPC nu mi era mie gandul ci la cum pot ajunge cat mai repede la copil. Am cautat disperata o cunostinta cu o masina sa ajung cat mai repede pentu ca bani de un taxi nu aveam. In ceeace priveste ajutorul din partea DGASPC ma indoiesc ca mi l ar putea oferi, avand in vedere ca concubina tatalui este angajata dumnealor, dar si pentru pentru faptul ca, in instanta, cand am cerut ca copilul sa fie consiliat de un reprezentant al directiei acestia au refuzat motivand ca nu fac servicii catre terti. In plus ala rugamintea mea de a plati consilierea copilului in mod egal cu tatal, DGASPC a cerut instantei in mod expres sa dispuna ca eu sa achit consilierea in totalitate. Judecati si dvs acum. Mai am eu curaj sa le cer ajutor?
Răspuns la discuția Executare silita minor
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu cred ca o contestatie la executare va ajuta.
Ce ati vrea sa obtineti pe calea contestatiei la executare?

Ar trebui sa ii dati copilul in prezenta unor martori si sa asiste si la ce discutati.
Este cu adevarat aberant ce zice el dar eu am impresia ca va provoaca ca sa obtina acele despagubiri.

Daca el cere bani de la dvs. pentru a da de mancare copilului, copilul este cel care il poate refuza dar nu si dvs.Motivul ar fi acela ca ar rabda de foame...
Daca minorul va fi ascultat de instanta va putea explica ce se intampla.

Dupa parerea mea si cred ca si a instantei, este culpa lui si nu a dvs. si daca copilul il refuza pentru ca ar sta nemancat are acest drept.
Este o modalitate de tortura sa ti nemancata o persoana...si daca este copil deja este incalificabil...


As dori sa obtin o diminuare a cheltuielilor de executare avand in vedere ca am venit mic sau chiar o anulare pt ca vizitele nu se efectueaza, datorita lui si nu mie.(nu il cauta, nu il suna, nici macar de ziua lui
Aveti dreptate. El urmareste doar acele despagubiri pt ca a adus in discutie acele conditii aberante, cand a vazut ca atat eu cat si copilul nu avem nimic de obiectat sa l ia si drept razbunare ca l am executat silit sa pot obtine pensia copilului.
In ceeace priveste refuzul meu, este pt prima data cand a avut loc si asta pt ca mi am simtit copilul in pericol.....acela de a rabda de foame si de a nu putea sa ma contacteze pt a mi cere ajutor. Va reamintesc ca baiatul a fost lasat intr un market pt ca a cerut sa i se cumpere o periuta de dinti, si m a sunat sa ma duc sa l iau, ceeace am si facut.
Răspuns la discuția Executare silita minor


Da ma incadrez insa mi e f teama ca nu cumva aceasta suma sa fie marita. Nu stiu daca am sanse de reusita.....
Răspuns la discuția Executare silita minor

Suma reprezinta doar onorariu executare,intocmire acte executare,consultare cu constituirea dosarului,TVA,,onorariu psiholog,copie dosar executare depusa la judecatorie, taxa postala/ 3200 lei

nu mai apasati pe citeaza
Răspuns la discuția Executare silita minor
Da,executorul a consemnat in procesul verbal. Avand in vedere ca in ultimii 4 ani mi a pornit nenumarate procese si de la cel cu nr 11 am renuntat sa le mai contabilizez,verific site ul judecatoriei saptamanal. Am costatat ca am un nou proces. Am primit la serviciu o poprire pe salariu de 3200 lei, ceeace mi se mare o suma ingrozitor de mare, deoarece eu lucrez cu jumatate de norma pt 572 lei lunar. Ce pot face in aceasta situatie? Am vreo sansa sa obtin printr o contestatie la executare diminuarea cheltuielilor de executare?
Buna ziua. Problema mea este urmatoarea>In 2015 fostul sot a pornit o executare silita pt program vizitare minor (desi el e cel care nu viziteaza copilul). Copilul a refuzat, instanta a dispus program de consiliere de 2 luni tatal fiind obligat la achitarea sedintelor. Acesta refuza sa achite si face asta dupa 1 an si numai dupa ce d na psiholog l a actionat in instanta. Dupa incheierea sedintelor am fost chemata cu copilul la executor sa l predau, desi acesta a mai incercat sa l viziteze intre timp insa vizita s a incheiat cu lasarea copilului intr un market pt ca a cerut o periuta de dinti, Ne am prezentat la data si ora stabilita, copilul a fost de acord insa tatal a inceput sa puna niste conditii aberante cum ar fi<copilul sa nu aiba la el tel mobil iar eu sa i asigur hrana necesara pe toata perioada in care sta la el.In aceste conditii atat copilul cat si eu am refuzat.Ce pot face eu in situatia asta avand in vedere ca s a adresat instantei pt stabilirea unei sume de bani despagubire( asta fiind si intentia pt care a pornit executarea si nu dragostea pt copil), conform legii. Pot formula o contestatie la executare sau chiar intoarcerea executarii pt ca eu nu am nimic impotriva relatiei tatalui cu copilul dar in conditii normale?
Va multumesc pt raspuns. I am trimis mesaje si pana acum cu realizarile copilului atat scolare cat si extra insa pe mine ma ucide faptul ca nu reactioneaza in nici un fel (pana acum) iar copilul chiar il asteapta. La serbarea de sfarsit de an mi a spus la sfarsit: vezi ca nu a venit? Credeti ma ca m a sfasiat. Astazi spera ca vor petrece timp amandoi" ca baietii" pt ca ii specificase tatalui ca vrea sa fie decat ei doi fara actuala iubita ( dansa fiind motivul pt care copilul refuza sa mearga acasa la tata)In ceeace priveste DGASPC -ul nu prea am curaj sa apelez pt ca actuala iubita a tatalui este angajata lor si cu siguranta ar" interveni". Mentionez acest lucru pt ca a incercat sa faca asta si cu primul psiholog desemnat de instanta, fapt pt care aceasta a refuzat consilierea copilului.
Buna ziua. Urmaresc cu mare interes aceste discutii pt ca sunt cam in aceeasi situatie cu doamna ce v-a cerut ajutorul. Problema mea insa este un pic diferita pt ca tatal nu cauta copilul de loc insa ma acuza de alienare parentala cu executare, consult psihologic al minorului si tot tacamul. As dori insa sa va expun ce ni s a intamplat chiar azi si sa ma sfatuiti ce sa fac.
Copilul isi dorea sa mearga la strand iar eu fiind in imposibilitatea de a l duce, i am sugerat sa incerce sa i propuna lui tati o intalnire si o vizita la piscina desi suntem in mijlocul sapamanii si nu in programul de vizitare. Mi a trebuit ceva timp sa l conving sa sune pt ca imi tot spunea " dar sti ca el nu se tine de cuvant". Zis si facut , au vorbit, au stabilit, copilul incantat nevoie mare. Asta ieri. Azi insa, copilul primeste tel ca nu mai il duce la strand ci daca vrea sa l vada sa mearga la pescuit. Copilul dezamagit refuza, imi face reprosuri si o criza de plans iar eu primesc niste mesaje de la tata cu injuriile de rigoare si sfatul sa nu l mai pun pe copil sa l sune, ca nu o sa l duca unde vreau eu, ci o sa l duca unde vrea el.
Intrebare: Cum pot dovedi eu ca nu alienez copilul impotriva tatalui???