avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate Psih. drd. Armand Veleanovici

Activitate Psih. drd. Armand Veleanovici

Va supun atentiei urmatorul caz:
X este angajat Director Juridic al unei organizatii profesionale Y "cu personalitate juridica, de drept privat, apolitica, autonoma si independenta, de interes public, cu patrimoniu si buget proprii", care "are rolul de a reprezenta si de a ocroti la nivel national si international interesele profesiei Z". Activitatea respectivei organizatii este reglementata prin lege.
Concomitent, dl. X infiinteaza o asociatie, persoana juridica romana de drept privat, care are ca scop formarea profesionala exact in profesia Z. Obtine avizele necesare, scolarizeaza prima serie de cursanti.
Fapta pe care o supunem analizei: Dl. X, din pozitia de Director Juridic al Organizatiei profesionale, trimite o serie de adrese la unele institutii ale statului si autoritati publice, blocand astfel desfasurarea unei anumite activitati profesionale, pe motiv ca ar fi contrar reglementarilor in vigoare.
In paralel, la solicitarea unor institutii ale statului (politie, instante de judecata), propune, din pozitia de Presedinte al asociatiei private, pentru efectuarea activitatilor mentionate, proprii absolventi.
Mai mult, din pozitia de Director juridic al Organizatiei Profesionale, confirma prin adrese semnate in numele Presedintelui Organizatiei, competentele persoanelor propuse anterior.
INTREBARE: fapta dlui X este incriminata de legea penala? Daca da, care considerati ca este articolul la care s-ar incadra? Ce cale de atac recomandati membrilor respectivei organizatii profesionale pentru stoparea abuzului?
Multumesc.

Răspuns la discuția Obligativitate program vizita
Daca nu este decis de instanta, programul de legaturi personale tata - copil este reglementat de intelegerea parintilor. Daca nu va intelegeti, aveti posibilitatea sa solicitati reglementarea acestui program, la mediator, notar sau instanta. Este important pt copil ca programul sa fie previzibil.
Tatal copilului nu va poate acuza ca ii ingraditi accesul la acesta, atat timp cat nu este stabilit un program.
Fara un acord la mediator sau o decizie a instantei nu puteti fi obligata la plata transportului copilului. Instanta v-ar putea obliga sa platiti transportul daca va schimbati / v-ati schimbat domiciliul si prin aceasta afectati relatia tata-copil.
Un raport psihologic realizat in mod profesionist, de un psiholog cu experienta in domeniu, poate evidentia caracteristici ale relatiei tata-fiu, atasamentul copilului fata de tata, starea sa emotionala, eventualele tulburari legate de durata si calitatea timpului petrecut cu tatal. Un astfel de raport este, de obicei, luat in considerare in instanta.
Contrar altor opinii, atat timp cat parintii nu se inteleg, este mult mai bine cand programul de vizitare este stabilit de instanta, in functie de probele administrate + evaluarea psihologica a copilului.
Răspuns la discuția Rapire internationala
1. Conventia de la Haga reglementeaza aspectele CIVILE ale rapirii internationale de copii, nu are nici un fel de prevederi de natura penala. 2. Nu intotdeauna statul roman dispune revenirea copilului in tara de unde a fost adus. Poate fi consultata jurisprudenta in acest sens. Doar ca legea prevede limitativ situatiile in care copilul nu va fi inapoiat la domicilul anterior. A se vedea art. 12 si 13.
Răspuns la discuția Protectia copilului ?!
Sesizati in scris DGASPC competent teritorial si solicitati evaluare si consiliere psihologica pentru copil si parinte. Puteti solicita prezenta unui specialist DGASPC sau a unui psiholog privat in momentul in care tatal vine sa ia copilul, pentru a constata motivul refuzul. nin functie de varsta copilului, refuzul acestuia de a avea o relatie cu tatal trebuie sa fie motivat. nDaca a existat (sau exista) o situatie de abuz din partea tatalui este firesc refuzul copilului. Faptul ca tatal nu ii ofera o anumita jucarie nu poate fi considerat abuz.
Apelati la DGASPC pentru consiliere psihologica, a tatalui si a copilului.
Detin cabinet psihologie, profesie liberala, PFA, neplatitor TVA.
Trebuie sa depun Declaratia 392 in vreuna din forme?

Multumesc.