Buna ziua!
In luna iunie a anului 2009, unei cunostinte i-a fost suspendat carnetul de conducere, deoarece se afla la volan sub influenta bauturilor alcoolice. Trebuie specificat ca a fost caz penal. Cercetarile s-au derulat si s-a dat o sentinta definitiva (ianuarie 2010). Aceasta persoana a fost condamnata la 6 luni de inchisoare cu suspendare, o amenda contraventionala si suspendarea permisului de conducere.
Intrebare: Dupa cat timp poate aceasta persoana sa se inscrie la un examen pentru obtinerea carnetului de conducere? La un an de la data ramanerii definitive a sentintei sau la un an de la retinerea carnetului? Exista un regim de urgenta pentru sustinerea examenului de redobandire a carnetului de conducere?
Va multumesc!
Nu stiam ca trebuie neaparat precizate si situatiile personale ale fiecareia dintre noi...pe langa ca suntem studente in an terminal (asta implica lucrarea de licenta pe langa obligatiile normale de a frecventa si promova celelalte examene) mai si lucram. Nu stiu in ce masura ne mai arde noua de "fugareli" dupa o zi in care fugi de la facultate la serviciu. Experienta proprie nu poate fi neaparat generalizata, mai ales in necunostinta de cauza, insa va multumesc pentru stradania de a raspunde la intrebarea mea.
Va doresc o zi buna!
In cazul institutiilor publice se pune problema eficacitatii. Eficienta reprezinta un raport optim intre investitii si rezultatele obtinute si adesea i se poate atribui un substitut banesc, pe cand eficacitatea implica si un plus de satisfactie, iar administratia publica este un furnizor de bunuri si servicii orientat spre cetatean. Aici se pune problema unei perspective duale, in sensul satisfactiei fortei de munca si satisfactiei cetatenilor fata de bunurile si serviciile de care beneficiaza. Administratia publica nu este un domeniu atractiv pentru forta de munca competenta, datorita salariilor mici, regulamentului rigid si posibilitatilor reduse si stricte in care resursa umana se poate dezvolta, poate creste si avansa.
Satisfactia cetatenilor este din nou, un instrument de control al nivelului de performanta al administratiei.
Desi la nivel practic se poate afirma ca administratia functioneaza mai degraba pe criterii de eficienta, la nivel teoretic la temelia activitatilor desfasurate de guvernamant, sta eficacitatea. Sectorul administrativ este in curs de reforma, intr-un continuu proces de tranzitie, in vederea materializarii acestor teorii, prin uman izarea, flexibilizarea sectorului.
Buna ziua!
Am o problema cu administratorul de bloc. Eu sunt chiriasa, si administratorul de bloc pur si simplu ne hartuieste pe mine si pe colegele mele. Nu sunt probleme de galagie. Dansul ne-a spus ca o sa vina si o sa ne verifice cartile de identitate sa vada cate persoane locuiesc in apartament... cu toate ca noi am declarat inca de cand ne-am mutat ca suntem 3.
Are dreptul sa intre la mine in casa si sa ne ia la intrebari sau sa faca aceste verificari?
De fiecare data cand ne intalnim pe scara pune aceleasi intrebari si face aceleasi promisiuni.
Multumesc foarte mult!
De acestea aveam nevoie....
Multumesc pentru stradanie, insa, prevederile Codului Muncii le cunosc. Ceea ce ma intereseaza pe mine sunt alte clauze ( lasand deoparte cele stipulate in Codul Muncii ) pe care dumneavoastra le cunoasteti, sau le-ati intalnit in activitatea pe care o desfasurati.
Insa multumesc inca o data celor care au raspuns!
Buna ziua!
Imi poate spune cineva care sunt clauzele specifice ale CIM, altele decat cele prevazute de Codul Muncii.
Singura clauza pe care am reusit sa o gasesc pana acum ( excluzand cea de formare profesionala, de neconcurenta, confindetialitate si de mobilitate ), este clauza de constiinta ( nu poti sa-i impui unui adventist sa lucreze sambata ).
Alte idei?
Multumesc!