Buna ziua!
Am o problema cu administratorul de bloc. Eu sunt chiriasa, si administratorul de bloc pur si simplu ne hartuieste pe mine si pe colegele mele. Nu sunt probleme de galagie. Dansul ne-a spus ca o sa vina si o sa ne verifice cartile de identitate sa vada cate persoane locuiesc in apartament... cu toate ca noi am declarat inca de cand ne-am mutat ca suntem 3.
Are dreptul sa intre la mine in casa si sa ne ia la intrebari sau sa faca aceste verificari?
De fiecare data cand ne intalnim pe scara pune aceleasi intrebari si face aceleasi promisiuni.
1-Administratorul asociatiei de proprietari nu are autoritatea sa faca demersurile/presiunile mentionate de catre dvs.
2-Solicitati proprietarului apartamentului unde domiciliati sa comunice oficial presedintelui de asociatie existenta unui numar de n persoane in apartamentul in cauza,care sa fie luate in evidenta ,in vederea repartizarii legale a obligatiilor la cotele de intretinere
Este de preferat sa detineti o relatie decenta si amiabila cu proprietarul ,
astfel incat acesta sa medieze prompt eventualele situatii divergente aparute in cadrul si in raport de reprezentantii asociatiei de proprietari
In niciun caz nu are acest drept!
Accesul in apartamente se poate face de catre reprezentantii Conducerii asociatiei, cu respectarea prevederilor L230/2007, pentru eventualele probleme la proprietatea comuna. Administratorul e UN SIMPLU ANGAJAT!X-(
Legitimarea persoanelor se poate face doar de catre Politie, in baza OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.
@ynocentta, aveti dreptate, insa in practica lucrurile cred ca nu stau chiar asa cum spune @Emanuela N. Am eu asa niste banuieli... Nu cred ca admin. nu are ce face si toata ziua hartuieste niste fete pe niste motive inchipuite, dar sa admitem... si zic si eu ca nu este normal asa ceva. Fiecare acolo, chirias, proprietar, are drepturi, dar si obligatii. Este necesar sa discutati cu proprietarul si impreuna la presedintele as. prop. Ei, acolo s-ar putea ca situatia sa se modifice. Uite, poate intamplator si noi in bloc avem o situatie asemanatoare, dar cu 4 domnisoare care ne-au prezentat copii dupa CI si seful de scara le-a inscris in Cartea de imobil. Seful de scara si proprietarii interesati stiu ca ap. este inchiriat la 4 persoane si asa si figureaza pe lista de plata, numai ca in plus avem:
- galagie mare, muzica "strong" si mai ales mers cu pantofii (nu incaltari specifice de casa) pe parchetul laminat - ziua ca ziua, dar noaptea la cele ore mici este de-a dreptul insuportabil !!!;
- vecinii de la etajul inferior, niste persoane in varsta, pensionari, sotul invalid, sunt de-a dreptul terorizati si nu mai stiu de cate ori le-a reclamat la noi la asociatie, precum si la proprietarul de drept al locuintei;
- aceste domnisoare primesc vizita, aproape zilnic a prietenilor acestora care nu se sfiiesc sa locuiasca impreuna zile de-a randul - cine le mai numara?( nu toti odata, ci pe rand dar ganditi-va ce impresie face acest de dute-vino continuu in/din locuinta), isi fac cumparaturile impreuna cu dansele, mai fac cate o "fugareala" prin casa, asa contra plictisului si cum spuneam ziua ca ziua, dar noaptea...
- noi ne-am adresat acestor domnisoare in primul rand, apoi proprietarului si am mai aplanat din discutii, dar nu ne facem iluzii ca va dura mult, ce sa-i faci sunt tineri/tinere, au circumstante atenuante, dar nici noi nu avem vre-o vina ca suntem mai in varsta;
Cum spuneam, sunt de acord cu cele spuse mai sus de @ynocentta, insa cineva trebuie sa se intereseze de nr. de persoane din scara, de o anumita ordine pentru ca banuiesc ca si la dvs. cam tot de aici au plecat discutiile cu admin.
Va doresc sa aveti intelepciunea de a va aplana singure situatia, sa va ganditi ca dvs. ati fi in locul nostru si noi in locul dvs. si sa apelati la intelepciunea vorbei romanesti: " ce tie nu-ti place, altui nu-i face..." .
Nu stiam ca trebuie neaparat precizate si situatiile personale ale fiecareia dintre noi...pe langa ca suntem studente in an terminal (asta implica lucrarea de licenta pe langa obligatiile normale de a frecventa si promova celelalte examene) mai si lucram. Nu stiu in ce masura ne mai arde noua de "fugareli" dupa o zi in care fugi de la facultate la serviciu. Experienta proprie nu poate fi neaparat generalizata, mai ales in necunostinta de cauza, insa va multumesc pentru stradania de a raspunde la intrebarea mea.
Va doresc o zi buna!
@Emanuela N.
Nu trebuie sa va suparati pe @Adam Grecu. Dumnealui este un hatru, un foarte destoinic administrator si un om foarte inteligent.
Pe de alta parte aici este un forum, nu neaparat un birou de consulting, iar dumnealui v-a aratat de ce "s-ar putea" sa fiti intrebata mereu aceleasi lucruri de catre administrator.
Si, da, administratorii au destula experienta cu chiriasii, pe de alta parte ei raspund si in fata proprietarilor care vin si pun diverse intrebari. El trebuie sa va treaca si in cartea de imobil si asta necesita prezentarea CI.
Deci, una peste alta, cred ca e mai buna o atitudine politicoasa si cooperanta cu administratorul si toata lumea va avea de castigat.
In fond, daca nu aveti ce va reprosa, vizita administratorului, daca este corect, nu are de ce sa va supere.
Dr chiriasilor
katherine
Buna ziua.
Am cateva intrebari referitoare la drepturile chiriasilor:
1) Exista vreo posibilitate ca cei cu statut de chiriasi sa ia parte la sedintele ... (vezi toată discuția)
Lift
steiner_ahnrcs
Suntem un ONG. Asociatia Handicapatilor Neuromotor Resita(www.ahncs.eu)
Sediul nostru este propritatea Asociatiei intrr-un bloc cu 10 nivele. Intrarea in ... (vezi toată discuția)