avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate belakompot

Activitate belakompot

Da, intre timp am vazut ca au mai existat intrebari asemanatoare, cu raspuns. Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Ma intereseaza daca este posibil ca intr-o societate comerciala postul de consilier juridic sa fie subordonat postului de sef contabil? Multumesc.
Răspuns la discuția Despagubiri dupa accident rutier
Multumesc.
Buna ziua,

Un fost coleg de facultate a murit recent intr-un accident rutier. In urma investigatiilor s-a constatat ca accidentul a fost cauzat de el (a condus cu o viteza foarte mare si la un moment dat a pierdut controlul asupra volanului). Masina lui s-a ciocnit si cu alte masini, mai multe persoane ajungand in spital. Colegul meu a fost singur copil la parinti, ca urmare ei sunt singurii mostenitori. Acum ei se tem de faptul ca cei care au suferit de pe urma accidentului pot solicita despagubiri de la ei. Tocmai de aceea ei sunt dispusi sa renunte la mostenire dar se pare (s-au interesat de la cunostinte) ca nici in acest caz nu este exclus ca cei accidentati pot cere despagubiri de la ei.
Va rog sa ne ajutati cu aceasta problema! Se pot solicita despagubiri de la parinti chiar si in cazul in care ei renunta la toate mostenirea? Am rugamintea ca daca postati un raspuns sa precizati si articolul si legea din care este aceasta. Va multumesc.
Răspuns la discuția Autorizatie de constructie
Multumesc mult!
Buna ziua,

Daca un operator de apa-canal realizeaza o investitie majora finantata (partial) din fonduri europene, fonduri de la bugetul de stat, fonduri de la bugete locale si contributie proprie, trebuie sa plateasca taxa pentru obtinerea autorizatiei de constructie? Sau aceste investitii sunt scutite de taxa? Am inteles ca investitiile care se realizeaza in interes local sunt scutite de taxa? Va rog sa-mi precizati exact articolul de lege (daca exista asa ceva) care prevede eventuala scutire! Multumesc.
Răspuns la discuția Fractiune de actiune
Da, intr-adevar asta este o solutie. Multumesc.
Răspuns la discuția Fractiune de actiune
Va multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns la intrebarea mea.
@george_neagu: Nu m-am referit la procentul detinut din capitalul social.
@kappauser: Da, cam asa am interpretat si eu legea. Adica: teoretic se poate (si, daca nu ma insel, asta s-a intamplat si in cazul unor societati privatizate prin metoda privatizarii in masa in anii '90, unde numarul celor care au subscris la capitalul social era mai mare decat numarul actiunilor).
Problema mea este: am o societate comerciala pe actiuni cu un capital social de 3.000 lei (A - 600 lei, B - 250 lei, C - 100 lei, D - 50 lei). Daca actionarii decid sa mareasca capitalul social cu 1000 lei, cum pot sa impart aceasta suma in asa fel incat sa respect si procentele de detinere a capitalului initiale (adica: A - 20,00%, B - 8,33%, C - 3,33%, D - 1,66%)? Cred ca raspunsul la aceasta intrebare este ca nu pot sa majorez cu 1000 lei. Pentru a avea o majorare "corecta" trebuie sa pornesc de la numarul actiunilor noi. Oricum, indivizibilitatea actiunilor inseamna, de fapt, in acest caz ca procentele initiale se modifica in fapt (cel putin in ceea ce priveste votul actionarilor) chiar si in cazul in care aleg solutia ca doi actionari sa detina o actiune. Concluzie: daca am 1000 lei disponibili pentru majorare de capital, majorarea efectiva probabil nu va fi de 1000 lei...
Buna ziua,

Poate un actionar la o societate pe actiuni sa detina o fractiune dintr-o actiune? Pot sa detin 500,65 de actiuni la o firma? Ce se intampla in acest caz cu drepturile actionarului respectiv? Ma refer in special la dreptul de a vota in AGA...

Multumesc!
Răspuns la discuția Decontare cheltuieli cu naveta
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile postate!