avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri dupa accident rutier
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri dupa accident rutier

Buna ziua,

Un fost coleg de facultate a murit recent intr-un accident rutier. In urma investigatiilor s-a constatat ca accidentul a fost cauzat de el (a condus cu o viteza foarte mare si la un moment dat a pierdut controlul asupra volanului). Masina lui s-a ciocnit si cu alte masini, mai multe persoane ajungand in spital. Colegul meu a fost singur copil la parinti, ca urmare ei sunt singurii mostenitori. Acum ei se tem de faptul ca cei care au suferit de pe urma accidentului pot solicita despagubiri de la ei. Tocmai de aceea ei sunt dispusi sa renunte la mostenire dar se pare (s-au interesat de la cunostinte) ca nici in acest caz nu este exclus ca cei accidentati pot cere despagubiri de la ei.
Va rog sa ne ajutati cu aceasta problema! Se pot solicita despagubiri de la parinti chiar si in cazul in care ei renunta la toate mostenirea? Am rugamintea ca daca postati un raspuns sa precizati si articolul si legea din care este aceasta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: belakompot , utilizator 07:55, 12 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Daca avea o polita RCA valabila, despagibirile le plateste firma de asigurare, nu mostenitorii.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire accident auto din culpa victimei d.flory d.flory Am rugamintea sa ma ajutati nin urmat.speta:am fost implicat intr-un accident auto cauzat din culpa victimei(pers.fizica care traversa neregulamentar)si masina ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - stabilire vinovatie Maria.g Maria.g Buna seara. In data de 22.03.2016 am fost implicat intr-un accident auto. Circuland regulamentar am ajuns in spatele unei masini care mi-a semnalizat dreapta ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina altuia si vinovat necunoscut dark_Daemon dark_Daemon Buna ziua ma numesc lucian.Am avut un accident cu maisna unui prieten(care era in dreapta).Accidentul s-a intamplat intr-o curba deosebit de periculoasa.Un ... (vezi toată discuția)