avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate simona ch

Activitate simona ch

Răspuns la discuția Inchidere punct de lucru
Este vorba de 13 salariati si toti vor fi concediati, deci va fi concediere colectiva. Trebuie anuntat si ITM-ul inainte?
O societate care are angajati numai pe punctul de lucru doreste inchiderea acelui punct de lucru. Ce se intampla cu salariatii, cum pot fi incetate contractele de munca?
Răspuns la discuția Model contract de sponsorizare
Va multumesc, dar as vrea sa stiu daca intre asociatia care a adunat acesti bani si beneficiar trebuie incheiat tot contract de sponsorizare sau un alt tip de contract. Banii oricum nu ar fi putut fi folositi in alt scop decat cel pentru care au fost stransi, asa cum era prevazut in toate contractele de sponsorizare incheiate.
O asociatie s-a implicat intr-o actiune caritabila si a obtinut bani din sponsorizari. Acesti bani au fost folositi in scopul pentru care au fost stransi, dar nu stiu cum ar trebui sa arate contractul incheiat intre aceasta asociatie si beneficiar. Ma poate ajuta cineva?
O salariata care a fost primele cinci luni din acest an in concediu crestere copil are dreptul la concediu de odihna numai pentru cele 7 luni ramase din acest an? Concediul pentru ingrijirea copilului influenteaza zilele de concediu de odihna sau este aceeasi situatie ca in cazul concediului medical?
Răspuns la discuția Revisal
Multumesc mult
Răspuns la discuția Revisal
Da, aveti, dreptate, pe urma mi-am dat seama ca am scris ca nu trebuie sa apara. Problema este ca nu stiu ce data sa trec pentru corectie si apoi cum fac incetarea.
Discuție Revisal
Am descoperit de abia acum ca la una dintre firme a fost inregistrat in noul revisal un contract care, de fapt, era pe perioada determinata si a incetat de drept pe data de 20.09.2011, asa incat acest contract nici nu ar fi trebuit sa mai apara. Intrebarea este: daca fac corectie pentru modificarea lui pe perioada determinata (a fost trecut ca fiind pe perioada nedeterminata), care se considera ca este data cand isi produce efectele? Si apoi incetarea o fac acum cu data de 2011?
Răspuns la discuția Munca in strainatate
Inseamna ca are posibilitatea sa-i trimita in Belgia in delegatie, maximum 60 de zile, fara a fi necesare alte formalitati?
Sunt inspector resurse umane si ma confrunt cu urmatoarea problema: este vorba de o societate care urmeaza sa incheie un contract cu o societate din Belgia, urmand sa-si duca acolo un numar de salariati pentru finalizarea lucrarilor prevazute in contractul respectiv. Problema mea este urmatoarea: eu stiam ca pentru acest lucru este necesara obtinerea formularului A1. Patronul spune ca el nu are nevoie de nimic, ca nu este vorba de detasarea muncitorilor, este doar o lucrare care se executa in strainatate; si ca la ce ii foloseste lui un formular... Puteti sa ma ajutati? Poate gresesc eu si intr-adevar nu are nevoie de nimic?...