avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

O salariata care a fost primele cinci luni din acest an in concediu crestere copil are dreptul la concediu de odihna numai pentru cele 7 luni ramase din acest an? Concediul pentru ingrijirea copilului influenteaza zilele de concediu de odihna sau este aceeasi situatie ca in cazul concediului medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 6 Noiembrie 2013
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Asadar, persoana care a revenit din CCC are dreptul la concediu de odihna pentru cele 7 luni ramase din acest an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in anul nasterii Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul pentru acordarea concediului de odihna in anul nasterii, dar si in cel in care ma voi intoarce. Eu ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata mihialescu mioara mihialescu mioara Avand in vedere ca, concediul de odihna se acorda la timpul efectiv lucrat nr.de zile de concediu fara plata cumulat diminueaza nr, de zile de concediu de ... (vezi toată discuția)