avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in strainatate

Sunt inspector resurse umane si ma confrunt cu urmatoarea problema: este vorba de o societate care urmeaza sa incheie un contract cu o societate din Belgia, urmand sa-si duca acolo un numar de salariati pentru finalizarea lucrarilor prevazute in contractul respectiv. Problema mea este urmatoarea: eu stiam ca pentru acest lucru este necesara obtinerea formularului A1. Patronul spune ca el nu are nevoie de nimic, ca nu este vorba de detasarea muncitorilor, este doar o lucrare care se executa in strainatate; si ca la ce ii foloseste lui un formular... Puteti sa ma ajutati? Poate gresesc eu si intr-adevar nu are nevoie de nimic?...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 2 Iulie 2013
Nu are cum sa-i deplaseze in Belgia pe acei salariati decat prin detasare sau delegare. Pentru detasare are nevoie de formularul A1 .
Inseamna ca are posibilitatea sa-i trimita in Belgia in delegatie, maximum 60 de zile, fara a fi necesare alte formalitati?
Excat pentru delegare nu se solicita formularul A1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea angajatilor in strainatate elena picoiu elena picoiu Buna ziua. In ce conditii pot detasa angajatii in strainatate pentru finalizarea unui contract incheiat cu una dintre cele mai mari firme de constructii din ... (vezi toată discuția)
Ajutor pt angajare personal si formularul a 1 marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: -firma inregistrata in Romania a obtinut un contract in domeniul constructiilor demolari de imobile)in Italia pt ... (vezi toată discuția)
Drepturi cuvenite angajatilor in delegatie externa Grigali Grigali Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii: - suntem o societate cu lucrari in Belgia, oamenii se deplaseaza in regim de delegatie, le ... (vezi toată discuția)