Buna seara,
astazi am primit decizia de pensie de invaliditate grad 1 de la Casa de Pensii din Romania. Pensie primita 69 lei.... este posibil asa ceva? Stiam ca exista un minim de 520 lei sau pentru diferenta trebuie sa fac alte cereri? Poate avea vreo influenta faptul ca locuiesc in Germania? Am dreptul la banii pentru insotitor din Romania daca primesc deja de la statul german bani pt insotitor?
Buna ziua,
situatia este in felul urmator: am studiat in Romania 3 ani apoi am lucrat inca 2,6 ani ca si economist dupa care m-am mutat in Germania.Timp de 6 luni am facut un curs de limba germana apoi m-am angajat timp de 23 luni, am intrat in somaj timp in care am facut un curs platit de stat si imediat am intrat in concediu crestere copil. In acest concediu m-am imbolnavit de o boala neurologica foarte rara in urma careia am ramas tetraplegica, cu grad de handicap 100% si insotitor ( am “ angajat-o pe soacra mea venita special din Romania). In Germania nu mai sunt considerata apta de munca iar ca urmare primesc o pensie de invaliditate pentru perioada in care am cotizat aici. Intrebarea mea este: pentru cei 2,6 ani lucrati in Romania am dreptul la pensia de invaliditate? Dar la ajutor de handicap? Indemnizatie de insotitor pt soacra mea primesc de la cass din Germania, fiindu-i achitate toate asigurarile sociale. Asi putea primi si din Romania indemnizatia de insotitor tot pt soacra mea?
Casa de pensii din Germania mi-a confirmat ca a trimis catre casa de pensii Timisoara situatia mea si ca urmeaza sa recalculam sumele in functie de raspunsul acestora. Raspuns care din pacate de cateva luni inca nu apare.
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Roxana
Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine inainte sa fac o prostie....am 22 de ani si nu prea are cine sa ma sfatuiasca,doresc sa achizitionez un imobil la mansarda,am incheiat un precontract cu proprietarul mansardei si am platit un avans de 500 euro,urmand ca in data de 21.12 sa ii achit 11000 euro (bani pe care el ii va folosi pentru construirea locuintei) urmand ca diferenta sa o achit cand primesc locuinta care acum este in stadiu incipient.Problema este ca,am incheiat un precontract scris de mana,in care am scris toate clauzele,pretul si termenul la care imi voi primii cheile locuintei,mai mult inainte de a semna actul,mi-a aratat un contrat de vanzare-cumparare prin care dumnealui era proprietarul terasei,si un tabel nominal cu semnaturile tuturor locatarilor prin care isi cedau partea ce li se cuvenea in schimbul reparatiilor la subsol,izolarii blocului si renovarii acestuia.Mentionez ca zilele trecute m-am intalnit cu un locatar sin acel bloc care imi spunea ca el nu a semnat nimic.Imi este teama sa nu dau banii si sa raman cu ochii in soare.Va rog sa imi spuneti ce acte ar trebui sa ii cer sa imi arate,si ce intrebari ar trebui sa ii pun?Mentionez ca proprietar este o persoana fizica,iar antecontractul l-am incheiat printr-o agentie imobiliara care insa nu a incheiat niciun contract de colaborare cu mine,si care nu a pus nicio stampila pe acest act,doar semnatura unui agent.Va multumesc!