buna ziua
Va rog sa ma ajutati in formularea unei cereri pentru daune materiale si morale.
In septembrie anul trecut am fost amenintata cu cutitul de un individ, mi-a furat telefoanele si banii si ulterior m-a lovit.Am ajuns la urgenta cu fractura nazala si am avut fata vanata si umflata timp de o saptamana.Mentionez ca nu am decat referatul de la spitatul de urgenta anexat la dosar.Nu am stiut ca trebuie sa ma duc la IML.
Cei de la politie mi-au spus ca este un om al strazii si nu are rude, ca atare in plangerea mea nu am avut pretentii la daune morale sau materiale.
Acum doua saptamani am avut prima infatisare la proces iar inculpatul a cerut amanarea cu doua saptamani pentru a-si angaja avocat.
Acum ma gandesc sa fac o cerere pentru daune materiale, respectiv contravaloarea telefoanelor care nu erau foarte ieftine si respectiv banii furati.In ceea ce priveste daunele morale nu stiu ce suma ar trebui sa mentionez, intrucat o saptamana am stat in casa plina de vanatai pe fata si cu nasu rupt si foarte speritata.
Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere pentru acestea.
Am depus o cerere pt salariul comepensator intrucat a fost restructurat postul si am fost data in somaj.Intrebarea mea este daca aceasta cerere are vreun termen de solutionare sau valabilitate. Mentionez ca am depus cererea in ultima zi a preavizului, pe data de 21 aprilie.Azi am fost sa-mi iau lichidarea si mi s-a spus ca cererea este la un avocat si se asteapta raspuns.Stiu ca in cazul in care raspunsul este negativ trebuie sa inaintez cererea mai departe la itm.Ce pot face in cazul acesta,Sa inaintez cererea sau sa astept raspunsul avocatului firmei.
Multumesc anticipat
Sunt angajata in cadrul unei societati comerciale, pe functia de economist, azi am primit spre semnare un act aditional de micsorare a salariului si de schimbare a functiei din economist in contabil.(salariu actual pe cartea de munca este in jur de 1700 si ceva iar in mana iau 13 mil, si se vrea micsorarea la sal de 720 ron pe cartea de munca, mentionandu-mi -se ca voi lua tot 13 mil doar ca in cartea de munca va fi 720 ron). Se impune tuturor angajatilor sa semneze acest act, practic mie nimeni nu imi garanteaza ca semnand acest act de micsorare a sal, voi luat tot 13 mil in mana, practic diferenta este munca la negru.Eu am diploma de economist si master in finante. Ce pot face in aceasta situatie, ma poate obliga cumva sa semnez acest act?ce ar trebui sa fac, sau ce se intampla in situatia in care nu il semnez.
Multumesc anticipat
Am infiintat o intreprindere individuala neplatitoare de tva cu domeniu de activitate comert online(lenjerii de pat).Intrebarea mea este daca pentru acest tip de comert imi trebuie casa de marcat intrucat produsele se livreaza prin curier sau posta romana,deci nu primesc banii pe loc. Nu pot emite factura si eventual chitanta cand primesc suma? sau cum se procedeaza in contabilitate.Cum se tine contabilitatea daca factura nu este achitata pe loc. Din cate am inteles la intreprinderi individuale am nevoie de registrul unic de control, registrul de inventar si registrul de incasari si plati.Imi trebuie si stampila?
Spre exemplu eu astazi vand un produs,sa zicem prin curier,emit factura,trimit coletul,rambursul il primesc peste 2 zile maxim 3,in cont sau cash.Chitanta o emit cand primesc banii?Care este procedeul contabil de inregistrare al acestui exemplu, unde si ce trebuie sa completez.
Multumesc anticipat pentru raspuns:sorry: