avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum formulez
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum formulez

cum formulez o declaratie pentru daune morale? si materiale? am avut un conflict dupa care un individ ma lovit cu o scrumiera si am 8-9 zile de spitalizare .cat pot cere ? si cum pot formula cererea?
Cel mai recent răspuns: AdrianMG , utilizator 11:31, 11 Decembrie 2011
faceti plangere catre pol, si prin acea plangere va constitutuiti parte civila si solicitati acord de daune moral si materiale cat apreciati dvs, oricum dc se va ajunge in instanta acestea vor fi diminuate
si nu ste vreiun model standard cum sa fac o cerere? ca am ajuns la judecatorie am avut pe 5 mai proces sa amanat pe 2 iunie si a spus judecatorul s atasez la dosr cererea.
Va duceti la politie sau la parchet si declarati ca ati fost subiectul pasiv al infractiunii de lovire sau alte violente ( 180 alin 2 Cod Penal) si doriti sa va constituiti parte vatamata si parte civila, cunoasteti faptuitorul,etc

Puteti redacta cererea de acasa dupa cum a postat-o colegul meu deasupra , sau sa va indrume acolo cum sa o redactati, o zi placuta, R.A
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
roman_ale, utilizator
Sa inteleg ca ati depus direct la judecatorie plangerea, in termenul de 2 luni de la eveniment?
Din nefericire, calomnia a fost scoasa din CP prezent, asa ca putem fii injurati, calomniati si legea nu ne mai protejeaza. Din nefericire!
Pe de alta parte, nu contest ce spune colegulmeu mai sus, insa personal merg pe partea de plangere penala, atat timp cat cunost faptul ca sunt nevinovat. Intr-adevar, este un proces, lent, costisitor si foarte anevoios, dar daca aveti ambitie siva cunoasteti nevinovat, de ce ar trebui sa lasam sa iasa basma curata niste raufacatori?
Suntem maturi si trebuie sa fim responsabili de factele si consecintele actiunilor noastre, si nimeni si nimic nu ne delega dreptul sa ii aducem prejudicii aproapelui nostru.
Aveti grija si la martorii mincinosi, aveti grija ce declarati. Spre binele dvs, va puteti duce la un cabinet de avocatura, sau chiar la Barou unde consultati un avocat. Este o taxa modica de consultatie de 50-100 lei dar va asigur ca orice virgula este importanta in declaratia dvs.
Intotdeauna pastrati o copie, sau faceti in dublu exemplar toate declaratiile sau dosarele pe care le depuneti, pentru siguranta.
Copia dvs trebuie mereu sa contina numarul de inregistrare si stampila institutiei unde o depuneti. Asadar, cand se depun acte, mai ales in procese, se depun toate actele in doua exemplare, sau dosarul principal care ramane la institutia respectiva si un opis cu actele, in care reprezentantul institutie respective unde sunt depuse actele semneaza de primire si da un numar de inregistrare.
Prin aceasta actiune a dvs nu se contesta autoritatea institutiei ci este un drept al dvs si totodata o masura de siguranta. Dosare pot dispare, probe pot dispare de la dosar.
Personal i s-a intamplat asa ceva in Bucuresti, si Constanta. Dar aveam copii cu stampilele si numarul de inregistrare si nu au fost probleme.
Daca apar martori mincinosi, incercati sa aduceti faptuitorul si martorii la un test poligraf. Desi nu este de cele mai multe ori recunoscut in instanta, da roade, pentur ca intimideaza mincinosii.

Alte discuții în legătură

Plangere penala abuz in serviciu nelu2 nelu2 Buna ziua unde pot gasi si eu un model de plangere penala pentru abuz in serviciu contra intereselor personale? Multumesc. (vezi toată discuția)
Model de plangere penala - cec fara acoperire Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, As dori daca se poate un model de plangere penala pentru infractiunea de inselaciune - CEC fara acoperire. nu am studii de specialitate si ... (vezi toată discuția)