cum formulez o declaratie pentru daune morale? si materiale? am avut un conflict dupa care un individ ma lovit cu o scrumiera si am 8-9 zile de spitalizare .cat pot cere ? si cum pot formula cererea?
Atat martorii cat si faptuitorul pot refuza proba poligraf, insa este in detrimentul lor, deoarece, logic, orice persoana care se substituie unei probe, isi probeaza vinovatia in contextul in care o persoana care nu are ce ascunde nu se teme de nimic.
Eu am trecut prin acest lucru, si am cerut audierea martorilor si a faptuitorului cu poligraful, dar nu s-a mai spus nimic, mentionand aici ca am cerut in mod expres ca atat eu cat si martorii mei sa fie audiati cu poligraful, dar organele de ancheta penale nu au dat nici un verdict.
Cum se formuleaza o cerere catre judecator pentru a arata ca persoana citata in calitate de intimat nu poate fi prezenta pe data la care a fost citata la tribulnal, fiiind plecata din localitate, din cauze obiective (fara posibilitatea de amanare pentru angajare avocat, deoarece nu face obiectul). mai tarziu se poate aduce dovada ca persoana era plecat din localitate inainte de primirea citatiei.
inca o problema este faptul ca citatiile ar trebui date/inmanate personal, de catre factorul postal, insa la noi nu se produce acest lucru. In schimb apara o semnatura pe borderoul de la posta ca fiind semnatura intimatului care a primit citatia.