buna ziua
Va rog sa ma ajutati in formularea unei cereri pentru daune materiale si morale.
In septembrie anul trecut am fost amenintata cu cutitul de un individ, mi-a furat telefoanele si banii si ulterior m-a lovit.Am ajuns la urgenta cu fractura nazala si am avut fata vanata si umflata timp de o saptamana.Mentionez ca nu am decat referatul de la spitatul de urgenta anexat la dosar.Nu am stiut ca trebuie sa ma duc la IML.
Cei de la politie mi-au spus ca este un om al strazii si nu are rude, ca atare in plangerea mea nu am avut pretentii la daune morale sau materiale.
Acum doua saptamani am avut prima infatisare la proces iar inculpatul a cerut amanarea cu doua saptamani pentru a-si angaja avocat.
Acum ma gandesc sa fac o cerere pentru daune materiale, respectiv contravaloarea telefoanelor care nu erau foarte ieftine si respectiv banii furati.In ceea ce priveste daunele morale nu stiu ce suma ar trebui sa mentionez, intrucat o saptamana am stat in casa plina de vanatai pe fata si cu nasu rupt si foarte speritata.
Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere pentru acestea.
Va multumesc
Stimata Domnisoara/Doamna,
NU cunosc procedura exact, dar cred ca puteti incerca sa mergeti la IML si sa cereti o expertiza pe baza referatului de la spital.
In ce priveste individul, homeless sau nu, cu stare sau fara stare, nu conteaza, fapta lui este de neiertat. Chiar daca avocatul lui pledeaza pentru nevinovatie, nebunie temporara sau aberatii de genul acesta, nu iertati nimic.
Cereti pagube morala cat mai ridicate. Cereti de exemplu 1 milion RON. Cert nu are de unde sa ii dea, insa nu merita sa stea pe strada sau acasa.
Trauma psihica pe care v-a pricinuit-o este de nesters. Aveti nevoie de mult timp sa o uitati. Cereti avizul psihologic, retineti, PSIHOLOGIC nu psihiatric al unui expert si depuneti-l la dosar in favoarea dvs. Sa aratati traumele psihice produse de atacul acestui individ.
Puteti formula in felul urmator, functie de cazul dvs...
În fapt, Vă rugăm să dispuneți obligarea făptuitorului ............. la plata prejudiciului compus din daune morale și fizice părții civile ................ (scrieti numele dvs), domiciliat(ă) în ............, Str. .......... Nr. ...., bl. ..., sc. ..., apt. ...., et. ..., Județul ....... reprezentând suma de 10.000.000,oo (zecemilioane) RON despăgubiri civile, din care suma de 100,000.oo (unasutămii) RON reprezentând cheltuieli de ............, suma de 3,373.33 (treimiitreisuteșaptezecișitreivirgulătreizecișitrei) RON, reprezentând contravaloarea medicației pe perioada spitalizării mele în secția ....., a spitalului ....., medicație cumpărată de către mine, familie, conform chitanțelor/bonurilor fiscale/etc eliberate de către farmaciile de unde au fost achiziționate aceste medicamente, la valoarea pieţei din data de 00.00.2011, iar suma de 9,896,626.67 (nouămilioaneoptsutenouăzecișișaseșasesutedouăzecișișaseșișaizecișișapte) lei daune morale, cu implicare a severe traume psihologice aduse propriei persoane.
În dovedirea plângerii, înțeleg să mă folosesc de următoarele probe: proba cu acte, cu probe audio și video ......, etc și următorii martori:
- .................., domiciliat(ă) în .........., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ..........;
- .................., domiciliat(ă) în .........., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ..........;
Acesta este doar un exemplu pentru a va face o idee. Suma este defalcata cum doriti dvs, functie de caz.
Mult succes!
P.S: NU fiti naiva, nu iertati astfel de gunoaie ale societatii. Din punctul meu de vedere, saracia nu este o scuya pentru astfel de actiuni si comportamente compulsiv-agresive, ci doar un paravan.
Deschideti plangere penala la politie. Gasiti un model de plangere pe internet in format word sau o copiati si o scrieti pe calculator, o printati si o duceti la politie. Sau o puteti trimite si prin posta cu scrisoare de confiormare direct la Parchetul de pe langa Judecatoria de care apartineti.
Aveti grija ca de multe ori multi agenti de politie si chiar procurori nu accepta plangerile scrise pe calculator. Este o mare prostie si spuneti raspicat ca este dreptul dvs, in fpat este important ce s+a intamplat si probele pe care le aduceti, precum si fapta savarsita de faptuitor.
In plin secol al tehnologiei nu mai stam sa scriem de mana, putem folosi tehnica. Este dreptul dvs de cetatean al acestei tari,.