avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate dani_nastase

Activitate dani_nastase

Multumesc!
Din situatia rezultata, se pare ca cesiunea nu a fost trecuta in actul de asociatiune, desi acesta a mai fost modificat ulterior.
Buna seara. Toate actele au fost facute si autentificate la acelasi notar, inclusiv Contractul de cesiune. Conform celor scrise in contract, trebuia sa beneficiez de un apartament, la semnarea Actului de apartamentare si sa semnez alaturi de ceilalti asociati. Atat terenul cat si cladirea au fost intabulate, fiecarui apartament revenindu-i o cota parte din teren.
Consider ca Notarul nu a inregistrat contractul iar eu acum, teoretic, am ramas fara un bun pentru care au platit.
Buna seara.
Fratele meu s-a asociat, cu niste persoane, in vederea edificarii unei constructii ,
In baza Contractului de Asociatiune in Participatiune, el detinea cota parte de 20% din drepturile si obligatiile pt. edificarea cladirii.
Ulterior, printr-un Contract de Cesiune, el mi-a dat 10% din aceasta cota parte.
Problema a aparut la semnarea Actului de Dezmembrare si contract de partaj voluntar, unde eu nu apar printre asociati in extrasul de Carte funciara, pentru ca acel Contract de cesiune nu a fost inscris la Carte Funciara, obligatie a notarului si ma intreb daca este normal sa nu raspunda.
E vorba de o constructie cu apartamente. Mie mi-au fost cesionate 10 procente din totalul apartamentelor. Ulterior actul notarial nu a fost inregistrat in cartea funciara, iar eu nu apar printre beneficiiari. Norocul meu este ca,cesionarul este fratele meu si acum apartamentele sunt pe numele lui, Este o paguba de cateva zeci de mii de euro. Vreau sa stiu daca pot sa o trag la raspundere pe notarita.
Am obtinut un drept imobiliar, prin cesiune, prin act semnat la notar public. La semnarea actului de preluare aflu ca notarul public nu a inscris acest drept al meu, in cartea funciara.
Ce pot face?
Notarul raspunde cumva?
Multumesc
Dana N
Răspuns la discuția Zile de concediu in preaviz
Buna. Concediul de odihna este singurul care nu suspenda cursul preavizului. Daca angajatorul este de acord, puteti sa va luati acele zile de co. Numai bine!
Buna seara.In data de 22.09.2015 am fost condamnata definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare, termenul de incercare de 3 ani. As vrea sa stiu data la care intervine reabilitarea de drept si data la care as putea sa cer reabilitare judecatoreasca. Va multumesc
Răspuns la discuția transfer functionar public
Din pacate "viitorul potential angajator" are dreptate.
Răspuns la discuția Infiintare birou, serviciu in APL
Baza legala este OUG nr 229/2008, respectiv:
....ART. III
(1) La aprobarea structurii organizatorice a autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică centrală şi locală vor fi respectate prevederile art. 112 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora numărul total al funcţiilor publice de conducere din cadrul fiecărei autorităţi sau instituţii publice, cu excepţia funcţiilor publice de secretar al unităţii administrativ-teritoriale şi de şef al oficiului prefectural, este de maximum 12% din numărul total al funcţiilor publice, precum şi prevederile art. XVI din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv:
a) pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuţie;
b) pentru constituirea unui serviciu este necesar un număr de minimum 7 posturi de execuţie;
c) pentru constituirea unei direcţii este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuţie;
d) pentru constituirea unei direcţii generale este necesar un număr de minimum 25 de posturi de execuţie...................

:) Sper sa va fie de ajutor.