avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate ancau.clau

Activitate ancau.clau

Răspuns la discuția Recalculare pensie
Va multumesc!
Imi cer scuze pentru ignoranta...daca este "musai" sa fie doar din cele 3 variante atunci varianta 3 - 30 de ani si 3 luni.

Din nou, va multumesc pentru rabdare si ajutor.

Cu stima,
Claudiu Ancau
Buna ziua din nou,

Stagiul de cotizare exclusiv pentru anii de mina este de :
20 ani gr 1 - "vechime" 30 ani
5 ani gr 2 - "vechime" 6,5 ani

Multumesc din nou pentru ajutor.
Cu stima,
Claudiu Ancau
Buna ziua,

stagiul complet de cotizare este de 43 de ani.

Va multumesc pentru raspunsul foarte prompt.

Cu stima,
Claudiu Ancau
Buna ziua dle. Carp,

As avea nevoie de ajutorul dvs pentru a intelege daca tatal meu o sa primeasca aceasta majorare a punctului de pensie conform legii 192/2015.
Mai exact:
Tatal meu a iesit la pensie in 2003 avand ca si vechime 20 de ani gr. I si 5 ani gr. II.
Tin sa mentionez ca tata a lucrat in subteran pentru o mina de aur.

Daca aveti nevoie de mai multe detalii pentru a putea formula o opinia, va rog sa-mi spuneti.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.
Cu stima,
Claudiu Ancau
Răspuns la discuția concediu medical
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare: Daca sotia este insarcinata in 12 saptamani, si lucreaza intr-o sectie de productie unde trebuie sa stea in picioare 8 ore, fara sa i se acorde pauze suplimentare pentru a sta sezuta, si este foarte mult zgomot se poate incadra la concediu medical de risc maternal?
Ce conditii trebuie sa indeplineasca?
Scuzati-mi totala necunoastere...dar care este exact diferenta dintre condiul medical normal si cel maternal de risc?

P.S.: Angajatorul a fost anuntat in scris si au fost prezentate toate actele care ii dovedesc conditia.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția demisia si somajul
Va multumesc ptr. raspunsuri.
Si partea cu sesizarea itm,#-o prea multa bataie de cap pentru o cauza deja pierduta.
Răspuns la discuția demisia si somajul
Ok, am inteles. As mai avea o rugaminte:
Potrivit legii 76/2002 sectiunea a 4-a, Art.16 - Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoane in cautarea unui loc de munca, aflate in una din urmatoarele situatii:
lit. c) ocupa un loc de munca si, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia.
ce justificari ar trebui aduse in vedere incadrari in aceasta situatie?

P.S.: Dat fiind ca sunt "fortat" sa demisionez, as vrea sa am un venit cat de mic ar fii el pana as reusii sa gasesc un alt loc de munca.
Va multumesc.
Daca demisionez mai pot beneficia de somaj?
Antonim a scris:

Nu stiu daca mai este de interes subiectul dar revin cu o adaugire...
Daca in COR(codul ocupatiilor din Romania) functia aferenta postului de Quality Shift Leader nu este trecuta ca necesitand studii superioare, nu are nici o importanta faptul ca sotia dvs le are. La incadrarea in munca prin CIM se specifica si un cod al ocupatiei (un nr aferent celui din COR).
Intradevar ar fi trebuit intocmite de catre angajator un Act aditional si Fisa postului, semnate de angajat si apoi facuta modificarea si in carnetul de munca in baza acelui act aditional.
Succes si toate cele bune!

Subiectul este foarte de actualitate :sorry:
Va multumesc pt sfat si pt urarile de bine. :)
Deocamdata suntem indecisi (daca sa actionam pe cale legala sau pur si simplu sa demisioneze :( )
Sa aveti parte de sarbatori fericite :)