avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerecunoasterea studiilor, incadrat cu 8 clase desi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerecunoasterea studiilor, incadrat cu 8 clase desi absolvent de studii superioare

Buna ziua ma numesc Claudiu si am o problema:
Am lucrat in cadrul unei fabrici producatoare de centuri de siguranta, am fost angajat pe post de operator calitate. Dupa circa 4 luni de zile managerul zonal a decis sa ma "avanseze" la postul de sef de schimb. Am acceptat bucuros fara sa ma preocupe "hartiile" , gandindu-ma ca este absolut necesara o perioada de proba in care sa demonstrez daca sunt capabil. Dupa ce au trecut 6 luni de zile mi-am facut curaj si am cerut o lamurire cu privire la situatia mea, mi s-a spus ca "hartiile"(fisa postului, actul aditional la cim) sunt pe cale de a fii finalizate(desi din ceea ce imi spusese erau foarte multumiti de entuziasmul si "flexibilitatea" de care dau dovada la locul de munca :O ... am mai avut rabdare inca vreo 6 luni de zile #-o (aveam 21 de ani:">). Intr-un final am fost trecut in acte ca si sef de schimb. PROBLEMA ESTE CA ACUM VIITOAREA MEA SOTIE ESTE INTR-O SITUATIE SIMILARA!!! ( eu am plecat din firma si ea a fost "avansata " pe postul meu). Desi este absolventa de facultate (inginerie) timp de 2 ani de zile ea a fost trecuta pe cartea de munca ca operator productie (8clase). Dupa mai multe insistente a obtinut astazi o intrevedere cu managerul general care i-a spus ca dupa ce am plecat eu postul a fost desfintat (doar in acte, in realitate exista si ea are responsabilitatile descrise in veche fisa a postului) si ca o "apreciaza pentru flexibilitate" #-o dar ca nu poate sa-i ofere nimic concret deocamdata.
As avea mare nevoie de cateva sfaturi. Putem sa-i actionam in instanta? Sau si ea va trebui sa plece UMILITA SI CU SENZATIA DE NEPUTINTA IN FATA INVESTITORI STRAINI.X-(
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ancau.clau , utilizator 19:55, 10 Decembrie 2009
Nu poti sa semnezi un cim si apoi sa revendici un alt post corespunzator studiilor ce le ai daca acest post nu exista ...
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
Marioara Maftei a scris:

Nu poti sa semnezi un cim si apoi sa revendici un alt post corespunzator studiilor ce le ai daca acest post nu exista ...

Da, in mare parte aveti dreptate doamna Maftei dar...postul nu a fost revendicat, sa va explic:
a fost ceva de genul : "Felicitari ai fost avansat/a pe postul de "quality shift leader" stii ce trebuie sa faci. Daca ai intrebari ma cauti."(quality manager)
Nu a cerut nimeni ceva ce nu exista, dar din momentul in care preiei atributiunile respective, participi la sedinte, etc. te astepti sa ai si beneficii nu doar obligatii.
Plus ca daca spunea ca postul nu mai exista nimeni nu mai avea asemenea asteptari:sorry:
Va multumesc
Din moment ce a fost avanasata trebuiau facute si hartiile aferente: act aditional, modificare fisa de post. Avansarea verbala este egala cu 0, actele trebuie sa dovedeasca avansarea / promovarea.
Faptul ca sotia a acceptat la inceput un post sub pregatirea ei profesionala este treaba ei, dar din moment ce a intervenit modificarea functiei, actele trebuiesc facute.
nikol.ilea a scris:

Din moment ce a fost avanasata trebuiau facute si hartiile aferente: act aditional, modificare fisa de post. Avansarea verbala este egala cu 0, actele trebuie sa dovedeasca avansarea / promovarea.
Faptul ca sotia a acceptat la inceput un post sub pregatirea ei profesionala este treaba ei, dar din moment ce a intervenit modificarea functiei, actele trebuiesc facute.

Sunt intrutotul de acord cu dvs. dar acum va intreb: daca i-au spus ca postul ar fii desfinatat(repet doar in acte, pt ca ea inca are oameni in subordine(operatori calitate) si inca indeplineste aceleasi atributiuni ca si cele din vechea fisa a postului respectiv) exista specificat undeva in codul muncii despre cum putem sa-i "tragem la raspundere"X-( ?
Va multumesc foarte mult.
Pentru conflicte demunca poate fi sesizata Inspectia Muncii si / sau Tribunalul.

Alte discuții în legătură

Codul muncii laura57 laura57 buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatorului aspect legat de actul emis la incadrare in urmatoarea situatie: Un salariat al unitatii ... (vezi toată discuția)
Fisa post srl co.mihai co.mihai Buna ziua! Am infiintat zilele trecute un SRL, in statutul caruia sunt asociat unic si administrator. Vreau sa-mi fac si CIM la SRL-ul infiintat, dar COR-ul va ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie...cu cantec JohnJohn JohnJohn Buna seara! Intr-o societate, in cursul lunii februarie, salariatilor li se modifica fisele de post prin modificarea atributiilor (de fapt, prin inscrierea ... (vezi toată discuția)