avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate Isabela_bv

Activitate Isabela_bv

Am revenit cu alte intrebari legate de acest subiect,, daca ma puteti ajuta. Apostila se aplica acolo in tara unde este tatal pe documente, el trebuie sa mearga sa puna acea apostila de la Haga dupa ce face actele la notar? Am inteles ca sunt 2 tipuri de acte, nu se poate trece totul intr-un singur act: procura pentru eliberarea pasaportului de catre un singur parinte si declaratia prin care un parinte isi da acordul ca sa poata calatori celalalt parinte singur cu copilul? Peste tot pe unde am citit pe net in acea declaratie trebuie trecute datele copilului din pasaport insa daca el nu are inca pasaport si urmeaza sa ii fac, poate trece CNP-ul lui? Mentionez faptul ca, copilul, are pasaport insa este expirat
Dupa ce tatal face actele in tara unde este poate sa mi le trimita mie in tara unde sunt, ca sa le am atunci cand voi merge in Romania? Apoi eu trebuie sa le duc la traducator autorizat si sa le legalizez in Romania, pentru ca eu voi insoti copilul la iesirea din tara.
Situatia este urmatoarea: copilul meu este in tara, la bunicii lui. Eu sunt stabilita intr-o tara iar tatal lui in alta tara. Doresc peste 2 luni sa aduc copilul la mine. Am vorbit cu tatal copilului si este de acord sa imi semneze actele necesare pentru a-i face singura pasaport si a iesi cu copilul din tara, insa el nu poate veni in Romania si ne-am gandit sa faca aceste acte in tara unde este si sa mi le trimita. Doresc sa va intreb daca este necesar sa mearga la consulatul din tara unde locuieste sa faca acele acte sau se poate si pe alta cale, mai aproape, la un notar? Se poate mentiona sa fie valabile pe o perioada mai mare de timp, de cativa ani, ca sa nu trebuiasca sa procedam asa in fiecare an cand ma intorc cu copilul in Romania? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Deschidere proces custodie minor
Doream sa va mai intreb daca la proces se va tine cont si de alte aspecte, cum ar fi faptul ca eu sunt recasatorita din iulie anul trecut, sotul meu este stabilit aici de 7 ani, iar de 4 ani lucreaza in cadrul aceleasi companii, amandoi avem rezidenta aici. Sau de alte aspecte negative care il vizeaza pe fostul sot, cum ar fi spre exemplu ca are deschise 2 procese de incuviintare executare silita in Romania si mai este cautat si de alte institutii de creditare.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Chiar sa fie atat de greu dupa legile din Romania, ca sa creasca un copil macar langa mama lui? Se prefera sa ramana singur in tara crescut de bunici? I-am mentionat tatalui faptul ca poate oricand sa vina sa il viziteze sau sa il ia pe la el in vacante, tinand cont de faptul ca, tarile in care ne aflam fiecare sunt apropiate, si chiar si pentru el ar mai usor sa il vada pentru ca s-ar afla mai aproape de copilul lui daca ar fi cu mine decat daca ar fi in Romania. Va multumesc oricum pentru raspuns.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in privinta problemei pe care o am. Sunt divortata din martie 2012, si am un baietel de 6 ani, asupra caruia, conform hotararii judecatoresti, avem custodie comuna cu domiciliul la tata. Atunci asa am stabilit de comun acord pentru ca eu nu aveam loc de munca, insa n-am stiut ce va mai fi iar acum nu stiu cum sa fac sa-mi aduc copilul langa mine. In Romania tot nu am reusit sa ma angajez si am fost nevoita sa plec in strainatate. De anul trecut din vara tot incerc pe cale amiabila sa il induplec pe fostul sot sa imi semneze actele ca sa pot iesi cu copilul din tara si sa poata fi cu mine si nu reusesc. Vreau sa va intreb ce sanse pot avea daca apelez pe cale legala sa il iau la mine, tinand cont de faptul ca, din iulie 2013 copilul meu este singur in Romania, crescut de bunicii lui, pentru ca atunci a plecat si fostul meu sot intr-o alta tara. Oare instanta de judecata va tine cont de faptul ca nu are nici mama nici tatal langa el, si eu doresc sa fie aici cu mine? Nu stiu ce sa mai fac si cum sa procedez, dar nu doresc ca, copilul meu sa creasca singur in Romania atata timp cat mama lui e intr-o tara si tatal in alta. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Am fost astazi la serviciul buletine si cum nimeni nu mi-a dat un raspuns concret m-am intreptat spre serviciul pasapoarte. Acolo am primit urmatorul raspuns: dupa casatoria civila trebuie sa merg la serviciul buletine si sa fac cererea pentru obtinerea cartii de identitate provizorii iar dupa obtinerea acesteia la serviciul pasapoarte unde imi vor putea face pasaport temporar. Sper sa ma pot incadra in timp cu obtinerea acelei carti de identitate provizorii, pentru ca pasaportul mi-l pot elibera in aceasi zi. Va multumesc oricum pentru toate raspunsurile!
Va multumesc pentru raspuns
Va multumesc pentru raspunsuri, dar eu locuiesc in alta tara, pana la anul nu ma mai intorc in Romania si nu stiu cum sa procedez. Daca as putea pleca cu acelasi buletin si eventual sa-l schimb la ambasada Romaniei din tara unde locuiesc dar nu stiu daca se poate asa ceva